Fortsätt till huvudinnehåll

Vitsippsdoft

Hej Vänner!
Jag återupptäcker min trädgård. Den har fått lida och klara sig bäst den kunnat i flera år men nu "ser " jag den igen och hittar mina tankar och drömmar som jag hade en gång.
Har ni märkt att vitsippor doftar underbart? Jag har aldrig förut tänkt på det, men en otroligt fin och frisk doft. Vitsipporna har stått länge i år, den här buketten plockade jag i går och förgätmigejen kommer från gräsmattan.
En gång så gick jag och sådde fröer och planterade små plantor för att det skulle växa förgätmigej i gräsmattan. Planen har aldrig följt upp men se..nu börjar det komma i alla fall... Så roligt och så fint, men man får inte klippa den nu, för då hinner de inte fröså sig. I år ska den biten inte klippas ännu, trots att det är fullt med maskros redan.
Annmarie

Kommentarer

Tina sa…
Verkligen vacker bukett! Det är så vackert när man är ute o går och hela marken täcks av vitsippor! Såg även att liljekonvaljen snart är i blom! Underbart! ♥
TACK för din kommentar, som jag blev väldigt glad för!!!

: )
Pling plong i stugan,
härligt när man får resultat av sitt arbete :))) Det e ju då man kommer på att allt e värt det. Det e ju det där med "tålamod" some lite svårt för mig, fniss. Kul att få läsa ett nytt inlägg. Alltid lika mysigt. Ha en toppen vecka.
Kram, Nina
linnea-maria sa…
Jamen det är ju något alldeles speciellt med förgätmigej. Jag ska försöka få in lite sånt i min trädgård jag med. /Therese

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.