Fortsätt till huvudinnehåll

Patineringens konst.

Några år har passerat med det slitna och bedagade uttrycket. Det har gjort att våra vänner i öst lärt sig att göra patineringar på nästan allt, det ska se rostigt och skavt ut, för att lura ögat.
 Visst är det fint med gamla grejer, men ska man tillverka slitna prylar så gäller det att man kan sin sak, annars ser det bara förskräckligt ut. Jag som tågat fram på inredningsmässor nu några år och sett hur montrarna dignar av rost, ärgade ljusstakar, slipade möbler och mossiga krukor har ofta känt, att nu får det vara nog.
 Men är patineringarna bra gjorda så kan det vara riktigt fint, det ska ju se ut som om de hittat grejerna i någon gammal ruin från 1500-talet. Jag har några favoriter här, de är riktigt bra gjorda och man vill gå fram och känna på dem för att förvissa sig om att de är nytillverkat.
Annmarie

Kommentarer

Maria sa…
Helst ska det ju vara äkta. Jag vill inte få känslan av att bli lurad.
Tack för fin kommentar hos mig, den värmer! ♥
Sofia sa…
Håller med om att det helst ska vara äkta! Det får inte se allt för fejkat ut, då blir det bara..dumt! Då känns det inte alls genuint och personligt längre..

Ha en fin söndag! Kram.
Linn sa…
När jag först såg bilderna trodde jag att sakerna var till något projekt och att du HADE hittat dem i något skrymsle någonstans!

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.