torsdag 21 februari 2008

Sätt fönster i väggarna inne i huset!

Hej igen, pust...
Mycket att stå i just nu, men jag vill gärna visa hur det ser ut utanför Ellas rum, uppe i våran hall. Vi har satt in fönster i innerväggen och på så sätt får man in mer ljus i huset och det ger ett luftigt och lite spännande intryck. Det är ju inte dumt att det fanns en fin glasad dörr in till rummet redan innan som underströk det hela. Det sitter rullgardiner bakom både dörr och fönster ifall Ella vill känna sig privat. Färgen på listerna har min man valt, det är grönt med en liten smal GULDRAND...snyggt, men man får se upp med honom annars målar han guld både här och där...:o)Jag sydde ett nytt draperi till Ella också, det avgränsar rummet till där sängen står. Nu fick jag användning av mina gamla spetsar. Draperiet är i vit indisk bomull, ett material som jag alltid gillat.
Trägolvet är behandlat med vitpigmenterad golvlut, sen oljat med linolja, superbra yta som tål spill.
Vi hörs snart!
Annmarie

22 kommentarer:

Cornelias Corner sa...

Vilken härlig atmosfär! Kram!

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Oj så fint med fönstren !! Ger verkligen en annan dimension , försöker övertyga min man att oxå sätta in ett fönster i en vägg ... men det går trögt :-)
Din man verkar ju härlig , The man with the golden brush , typ .
Ha det gott !
Lotta

Maria sa...

Jättesmart och vacker lösning med fönster i innerväggarna!
Och din/er butik är jättefin med mycket vackra saker. Jag blev riktigt sugen, men just nu tillåter inte finanserna det...återkommer kanske till butiken! =)

Designe sa...

Oj, så vackert det blev med både fönster och tyg! Jättefin dörr oxå! :)

Anonym sa...

Smart med fönstren! Genialiskt idé!
Fint tyg....
må gott!

::fina:: sa...

Åh vad fint, ja man kan verkligen trolla med fönster.
Och tack snälla du för den gulliga kommentaren om djuren jag syr, det värmde verkligen. Jag blev så glad att du kikat in hos mig, jag som just hittat till dig och din fina webbutik (där jag snart vill handla! ;-))
Ha en mysig helg och blås inte bort! Kram, Josefine

Anonym sa...

DDEN idén ska jag slänga fram till maken min (han är ju förtjust i att såga stora hål i väggar!!)
Ett fönster skall fixas upp på dotterna vägg!!
Ha en trevlig helg
Kram
Rebecka

C De-sign sa...

Så fint med fönster i innerväggarna! och ett mycket vackert draperi! Nu ska jag "botanisera" vidare i din e-butik och tidigare inlägg! Så mycket vackert att njuta av!
Hälsningar fr C

Agata sa...

Oj, vad mycket fint du hade på din blogg! Jag länkar till dig och återkommer.

Karin Krut sa...

Vilken härlig hall!! verkligen fint och ljust med fönster inne :) Draperiet är helt enkelt hur vackert som helst gudars så duktig du är :)
Ha en riktigt skön lördagkväll
Kram Karin

Anonym sa...

Ja urk för klockan 5, men tänk på att vi kommer kamma hem vinsten imorn ;)

~ mormorsrutor & spetsar ~ sa...

Ljuvligt vackra spetsar!

ColonialEast sa...

Vilken trevlig butik ni verkar ha! Gillade webbutiken också. Hittade bland annat några fruktlådor med nät som jag gillade. Återkommer!

Unknown sa...

Åh verkligen vackert! Så himmla fint med fönster så. Och precis som Lotta "en vilsen loppa" så försöker jag också att övertala min man om ett fönster här inne!
Kram Petra
http://www.metrobloggen.se/romantiskahem

linnea-maria sa...

Vilken vacker hall, det ser verkligen ljust ut.Jo nog är man beroende av fönster inomhus ibland. Våran hall är likadan. Jättefint draperi /linnea-maria

Anonym sa...

Härliga bilder! Ser ut att vara riktigt fint!

Skatan sa...

Så spännande att se och läsa! Jag går i samma tankar hos oss. Hallen uppe är så mörk och vi har inga fönster som angränsar till den. Jag har funderat om jag inte skalll försöka få in ett fönster från ett av rummen. Det blir som sagt mycket mer spännande + att vi får in ljus. Ett minus som jag kan se är att rummet också för ökad insyn. Ok idag när barnen är små, men det lär protestas när idéer om "jag vill vara i fred" växer sig starkare...eller vad tror du? Jag kommer nog att driva igenom mitt förslag ändå...vad än barn och make nu har för synpunkter ;-) Det skulle vara spännande att få se bilder innifrån rummet för att få uppleva känslan. Snäääälla ;-)

Ha en fin dag!

Kram.

Ninis74 sa...

wow så fint!
Kikade in i webbutiken och hittade massa grejer jag vill ha, men måste göra mig skuldfri på mitt jobb först.. (har fått hem så mkt fint vi med, så jag blir pank)
=P
Kikar in igen . ha det gött

Anonym sa...

Åh så underbart... allt ljus som kommer in. Helst skulle man ju bo i ett glashus, fritt från isyn åt alla håll, men bara natur runt knutarna.

mittiminvillervalla sa...

Så sagolikt vackert! Allt! Ditt draförbi (draperi) som något av mina barn kallat det är ju helt enkelt ljuvligt!

En beställning från din nya butik kommer så småningom :o) Fanns massor av fint där!

Ha det fint!

Monika

mittiminvillervalla sa...

:o) Sitter här och ler åt din härliga kommentar!

Det är nog sant att du inte sett något liknande. Jag har själv "kläckt" alla idéer på de saker jag tillverkar.

Tack snälla för ditt erbjudande :o)Om jag visste att jag hade ork skulle jag väldigt gärna sälja i din butik. Men jag gör bara saker när jag har ork och lust och det kan variera väldigt mycket :o) Dessutom har jag inte den blekaste aning om vad man ska begära för något man knåpat ihop själv. Det är lättare att sätta ett värde på andras saker än på det man gör själv :o)

Tack i alla fall :o)

Kram Monika

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Så härligt med fönstrena och draperiet var superdupergulligt!
kram
nina

REA på plastmattor!

Plastmattan är barndom för mig, vi hade plastmattor hemma när jag var liten. Det var inte "lyx"-matta. Tvärtom de låg i utrymmen d...