fredag 9 april 2010

Att rädda gamla väskor.

Hej Vänner
Jag har just räddat två gamla väskor som suttit och saknat blixtlås i flera år nu. Tänk så NÖJD jag känner mig, att jag kunde hålla mig från att kasta dem och tänka: - Ash jag har ju så många väskor i alla fall. Men jag har ju gillar de här väskorna, det är ju därför som blixtlåset rämnat och det har varit svårt att bara slänga dem.
Den här kommer från Vietnam, den är helt knasigt gjord, troligen ett prov som inte blev lyckat. Blixtlåset inuti sitter på fel ledd så grejerna ramlar ur om man öppnar och öppning upptill är ju lite kort, skulle tro att de inte hade tillräckligt långt blixlås där. Axelremmen är ju för slapp, den saknar förstärkning inuti så den har blivit som en snodd. Men vadå? Jag gillar den här väskan, så är det bara.
Den här köpte jag på Teneriffa för några år sen. Det var en marknad på byn där jag bodde och det fanns ett stånd med superfina väskor, jag köpte 4 stycken. Den här har jag använt mest, för den har perfekt storlek och lagom långt axelband. Den är gjort i sammet och jag lyckades få till det så ett grönt tyg med små söta blommor syns i blixlås-öppningen, helt nöjd.

Det här med väskor och kvinnor.

Jag har många sjalar och väskor, men jag hittar och förälskar mig alltid i nya väskor. Jag har alltid nya väskor i huvudet som jag vill sy också, fastän jag har sytt tillräckligt många redan.
Så är jag en kvinna, och som så många av mina kära vänninor säger:
- Sjalar och väskor kan man har hur många som helst! ( ev. skor också ) Det är skönt att känna att man får ge efter för sånt här ibland, livet skulle vara så himla tråkigt om jag inte fick sy eller skaffa mig en enda väska till bara för att jag redan har så många.
Annmarie

5 kommentarer:

Cecilia sa...

Fina väskor som passar dig så himla bra! :-)

mittochditt sa...

jag håller verkligen med, man kan ha hur många väskor som helst, men ändå vilja ha fler! Va fina underbart annorlunda dina väskor var. /mittochditt

Nina`s Lantliga med Pamp sa...

Halloj Annmarie,
Du har så rätt. Vissa saker bara tilltalar oss och även gör oss till de kvinnor vi är. Jag har en väninna som är tokig i allt som har med skor och väskor att göra. Jag är nog inte riktigt så inne på just de bitarna...jag e lite pryltok, fast det e jag nog inte ensam om, fniss. Jag hotade min man med att inreda altanen i turkos (turqoise) och han är genuint orolig. Så kul att retas, men jag har lovat honom att ta det lungt. Får se om jag kan hålla det, skratt. Men för just det där tjejiga så får jag nog säga hårspännen, snoddar, hårnålar, osv.
Hoppas du får en fortsatt härlig helg och vi håller tummarna för sol imorgon, va!!
Kram, Nina

Ullis/Leva på landet sa...

Så fina de var. Klart att du rädda dem så att du kunde använda dem ett tag till.

Har en fråga, har du öppet något i butiken så att man kan åka dit?

Ha en bra söndag!
Kram Ullis

axelina sa...

Håller med, väskor och sjalar kan man aldrig ha för många av:) Idag har jag hämtat ut mitt paket från dig, fick hem mitt fina Pip porslin. Så nöjd och allt var helt:) Länkar i min blogg och hoppas på att vinna i tävlingen.

REA på plastmattor!

Plastmattan är barndom för mig, vi hade plastmattor hemma när jag var liten. Det var inte "lyx"-matta. Tvärtom de låg i utrymmen d...