fredag 14 mars 2008

Nu väntar vårarbetet!

Ja, nu är vi inne imars och sådderna är på gång inne i gamla huset med växthusbelysningen igång. Det ser ut som en jättesol har tänts där inne på kvällarna.Pelargonerna är på gång och jag längtar efter den första blomman. Ute ser man det lilla växthuset som alldeles strax ska kläs med bubbelplast innuti och sen ska sådderna ut där. De draaaaar uuut sig och blir låååånga om de inte får dagsljus direkt när de tittat upp. Inte ens växthusbelysning går uppemot RIKTIGT dagsljus, tycker de.
vi hörs imorgon igen
Annmarie

11 kommentarer:

Lisas torp sa...

Så härligt att se dina pelargoner - så långt de har kommit!
Lycka är att ha ett växthus!

Ja, nu är det bråda tider för alla som odlar!
Jag längtar efter soool, den är väldigt frånvarande härnere!

Ha en skön vårhelg och lycka till med växterna!

Lisa

Anonym sa...

hej annmarie! så du bor i stra brunna? där brukar jag vara på behandlingar, och farmor går på vattengympa.. de bor i kivsta utanför sala så vi är ofta i de trakterna. kul! ser också att du har en butik? måste kika in på den sidan :)

vad duktig du är med dina pelargoner.. jag köpte mina färdig, mårbacka så klart, på Åsby Hem och Trädgård här i hallstahammar. mycket trevlig butik.

hoppas du får en trevlig helg! kul med nya bekantskaper :)

stor kram Sara

Anonym sa...

hej igen!! ska komma på besök under påsken, jag lovar.. kan inte motstå inredning OCH fika..*ler*


stor kram sara

Anonym sa...

Nemen,vad har hänt med kissarna nu då??
Jag kan ju tala om att du inte är ensam om att ha det "jobbigt" med uppfödning och friska katter,min rexhona rymde ju när hon löpte och är nu på smällen med en bondkatt,hur kul är det på en skala??
Kramar till dig och kissarna
Ps Han är sååå snygg den nye röde :-)) *vill ha*

pudelflicka sa...

Härligt att se dina pelargoner. Jag brukade ta fram mina i februari. Nu har jag inte haft pelargoner på några år men jag saknar dom och i år ska jag köpa nya. Dom trivs så bra i det varma växthuset också.
Kram

C De-sign sa...

Pelargonerna ser ju ut att må fint. Än kommer det nog att dröja med solen....men dagljuset finns ju! Härligt att följa allt som växer och gror! Jag blev glad över en hortensia som stått ute i en stor koppargryta... den har knoppar och har överlevt vintern!!! Underbart! Dessutom kvittrar fåglarna som "galna"... Lycka Till med odlandet och ha en fin helg önskar C

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Nu börjar längtan efter pelargonerna komma! Det är så underbart med alla olika sorter som finns... Ser att du har dina på gång!
Kram
Marie

Randi sa...

Så idylliskt det ser ut med alla pelargonerna i fönstret. Jag har mina i växthuset. Måste man verkligen ta in dem??? Nej - jag får chansa på att de klarar sig.
Ha en riktigt skön helg!
Kram Randi

Färjtorp sa...

Men åh så härligt att få börja med lite vårjobb ute!! Ser så mysigt ut med pelargonerna. LÄngtar tills man kan börja med nåt här hos oss, snön är djup ännu!!
Kram Johanna.

Madeleine sa...

Ja den gamla bloggen är bättre:) Den andra va knepig:) Ja sms:a, de är ja bra på:) Hehe! Ses imorgon!! :)

Anonym sa...

Det är så mysigt nu när allt bara vaknar upp!

Trevlig helg!

REA på plastmattor!

Plastmattan är barndom för mig, vi hade plastmattor hemma när jag var liten. Det var inte "lyx"-matta. Tvärtom de låg i utrymmen d...