tisdag 22 april 2008

Mygg

Ett sant vårtecken är ändå myggen väl...?
Min dotter Ella kom in med en plastlåda fylld med vatten och några mygglarver. Det var ju så sött ändå med ett vackert blad och en vitsippa som flöt i burken.
Vet ni att det är bara honan som suger blod och sticks?
Jag gjorde precis som Ella när jag var liten och upptäckte då att det blev olika myggor, en del hade ingen sticka därfram utan fjäderlika spröt istället, det är hanarna. Hannen håller till i skogen och väntar på att honorna ska komma, de lever på lite växtsafter.
Honorna jagar oss som vi vet för att få suga blod och därmed kunna bli fruksamma, sen flyger de ut i skogen till hanen...Slöa karlar va?

Han-mygga och en ettrig hon-mygga.
Vet ni att myggor har ett otroligt bra luktsinne? De känner koldioxiden i vår utandningsluft på långt håll, det är därför de hittar dig.
Hopplöst är det att inte kunna ha öppet fönster i sovrummet för de där odjuren. Jag har i alla fall kommit på att om jag stänger sovrumsdörren och öppnar fönstret ett tag innan jag går och lägger mig, så kommer inga mygg eftersom jag inte är där inne i rummet. Sen drar jag igen när jag hoppar i säng, då är det ganska svalt i rummet när jag ska somna i alla fall. (nej tyvärr, vi har inga myggfönster).
Annmarie

3 kommentarer:

Anna sa...

Hej Ann-Marie! Nu vet jag en del om myggor som jag inte visste innan! Var inne i din webbshop igår och jag, som butiksägare själv, hittar sällan saker iandra butiker som jag finner intressanta men du hade ju en hel del. Så tittar definitvt in senare i år. Hur sent i sommar håller ni öppet? Kan inte hitta det någonstans på din blogg.Även mycket intresserad av eko-caféet. Vi har ju café och försöker hålla det ekologiskt men det är ju svårt att ha 100% eko.

Tina sa...

Hej Ann-Marie...Nu har jag lagt till dig under webbutiker...Ha det så bra...kommer snart tillbaka till dig.:-) Kram Tina

My Lovely Things sa...

oj har nyggorna reda vaknat...

så fin din butik är ..otroligt vackert ..tänk att få handla bloomor där..
jag bor ju tyvär lite för långt borta..
kram anna

REA på plastmattor!

Plastmattan är barndom för mig, vi hade plastmattor hemma när jag var liten. Det var inte "lyx"-matta. Tvärtom de låg i utrymmen d...