Fortsätt till huvudinnehåll

Textila samlingar

Hej!
Idag vill jag berätta om min passion för textil. Jag har sytt mycket i nästan hela mitt liv och under några år under 80-talet så hade jag också en liten tygaffär här i Sala. Men även om jag inte syr så mycket numer så finns kärleken till tyg och textil kvar och jag kan inte låta bli att köpa och samla på vissa textilier. Vill du läsa om en till som samlar på textil? Gå in på den HÄR länken där en kvinna på DN skriver om sin samling.
Här är min spets-samling. Jag har inte räknat hur många olika spetsar jag har, men det är MÅNGA.
Handvirkade av någon kvinna någon gång. Massor av tid tar det. Jag vet, för jag virkar också ibland. En del knypplade, skira och otroligt vackra. Knyppla kan jag inte!
Min man har köpt de här bitarna med broderade mönster åt mig. Han jobbar i Vietnam ibland och nästan varje gång köper han tyg med sig hem åt mig. Har ni en sån snäll man?
Fantastiska handbroderade småbitar. En del med i lappteknik och pyttelitet. Man måste nog ha små små vietnamesiska fingar för att lyckas göra såna här små konstverk.
Vad jag ska ha spetsarna och lapparna till? Jaaaa....det finns ingen gräns för ideerna då. Men de är nästan lika underbara att bara HA.
Annmarie

Kommentarer

Smeagol sa…
Hej på dig :-) Det var länge sedan man hörde av dig :-)
Min dotter är en kopia av sin pappa :-)
Jösses, vad tyger du har *s* du & min mor skulle nog ha det trevligt ihop och prata tyg & garner, hon har nog 4 garderober fulla *suck*
Själv äger jag inte ens en bordsduk, jag fick en virkad duk av min mor en gång, men den spilldes det rödvin på.
Vet du hur man kan få bort det??
Kram på dig och jobba inte ihjäl dig!!
Trist med hjärtat på lillkillen,vilken otur du har *snyft* Jag ska iväg på söndag och "scanna" min rextös. *nervös*
Oj så mycket vackra spetsar! Jag älskar spetsar! Har själv en korg med en hel del, men jag använder dem också till olika ideer jag får osv...så det krymper i korgen!
Köpte för en tid sedan lakan med knypplade spetsar, på auktion...de är så otroligt vackra, och vilket arbete som är nedlagt på dessa lakan, som för övrigt är helt oanvända, jag är så lycklig över mina lakan, eftersom jag inte heller kan knyppla...
Kram
Marie
Zanna sa…
Ingen dålig textilskatt :) Småbroderierna är verkligen ursöta och fina färger, ha det gott idag, kram.
Åh jag älskar spets och tyger mycket vackra, det har blivit mycket tyger för mig också för jar har sytt mycket i mina dar jag fick min 5 sy maskin till jul av min käre make.Det är svårt att göra sig utav såna vackra saker för en dag kanske de kommer till pass mvh Maria Villa Nyhem
Tonje sa…
for en vakker samling av tøy og blonder/spetser...blonder er noe jeg må få tak i,alt er nesten oppbrukt,og som du sier de er jo vakre når de bare ligger der også=)
"M" sa…
Jösses så många...det är ju nästan så du ska ha dem framme...vacker dekoration att titta på...
Lene sa…
Ååå, jeg skule vel så gjerne vært i den samlingen din. Aldri har jeg sett så mye nydelige blonder på en plass :)

Ha en finfin kveld :)
Lisas torp sa…
Åh,så mycket vackert - både spetsarna och tyglapparna! Vilket arbete som ligger bakom, och jag förstår verkligen din känsla!

Ja, du hittar säkert på något fint, du verkar ju ha fantasi!:)

Ha en fortsatt bra vecka!

Kram

Lisa
gerda-thyra sa…
Oj, så mycket fint!
En riktig skatt, ju... Tyger, spets och liknande smått och gott kan man nog inte få för mycket av! Roligt att bara ta fram och titta på...
Soffy sa…
Visst är det härligt att bara ha en hög med något? Sen att man har en massa idéer...

Jag brukar göra egna grattiskort och ibland använda mig av tyglappar!

Och en snäll man är också bra att ha:)
linnea-maria sa…
Åh jag är också en samlare. Man kan inte låta bli. Jag har varit samlare av tyger och det är jag glad för idag för tyg är dyrt idag och det är ofta dålig kvalitet. De där små lapparna kan du göra jättefina qviltar av /linnea-maria
Pia..... sa…
oj ..DEN spetssamlingen skulle sitta bra här den:)..så mycket fint..gillar sånt..fast min spetshög har jag nallat hårt av nu denna höst...PIA
Flower Power sa…
oj, for et lager av blonder og broderier! Her var det masse nydelig.
Kan tenke meg det blir noe fint av dette....kan se det for meg på vesker eller puter eller noe annet fint.
Zanna sa…
Utmärkelse hos mig till dig :)
Smeagol sa…
Och från mig :-))
Lisas torp sa…
Hej!
Du har fått en "utmärkelse" av mej! Titta in på min sida får du se!
Ha en härlig helg!

Kram

Lisa
Grindelunda sa…
Vilka underbara textila skatter Du har :) Kram Gilla
Lilla Blanka sa…
Ojojoj vad mycket spetsar..underbart!
Kram
Mia
Marlene sa…
Vilken underbar skattgömma, dessa spetsar är, det var inte lite heller som du hade här. Vackert
Hej där
Vilken fin samling spetsar, är själv "spetsglad" och ny inom bloggvärlden. Har gjort en del vackra saker med spetsar som jag hoppas kunna presentera på min blogg. Det var jättetrevligt att besöka din blogg.
Med positiv hälsning
Ewa-Christine
Gunnels blog sa…
Åh, sådana läckerheter! Jag är också spetssamlare :-)
sexy sa…
情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,A片,A片,情色,A片,A片,情色,A片,A片,情趣用品,A片,情趣用品,A片,情趣用品,a片,情趣用品A片,A片,AV女優,色情,成人,做愛,情色,AIO,視訊聊天室,SEX,聊天室,自拍,AV,情色,成人,情色,aio,sex,成人,情色免費A片,美女視訊,情色交友,免費AV,色情網站,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,情色網,日本A片,免費A片下載,性愛情色文學,色情A片,A片下載,色情遊戲,色情影片,色情聊天室,情色電影,免費視訊,免費視訊聊天,免費視訊聊天室,一葉情貼圖片區,情色視訊,免費成人影片,視訊交友,視訊聊天,言情小說,愛情小說,AV片,A漫,AVDVD,情色論壇,視訊美女,AV成人網,成人交友,成人電影,成人貼圖,成人小說,成人文章,成人圖片區,成人遊戲,愛情公寓,情色貼圖,色情小說,情色小說,成人論壇成人電影,微風成人,嘟嘟成人網,成人,成人貼圖,成人交友,成人圖片,18成人,成人小說,成人圖片區,成人文章,成人影城,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情聊天室,情色視訊A片,A片,A片下載,做愛,成人電影,.18成人,日本A片,情色小說,情色電影,成人影城,自拍,情色論壇,成人論壇,情色貼圖,情色,免費A片,成人,成人網站,成人圖片,AV女優,成人光碟,色情,色情影片,免費A片下載,SEX,AV,色情網站,本土自拍,性愛,成人影片,情色文學,成人文章,成人圖片區,成人貼圖

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.