Fortsätt till huvudinnehåll

Tvärtom-tanten målar över det vita...

Hej
Idag kom jag igång igen och började måla det som ska målas här hemma. Men tvärtom mot alla andra så målar jag ÖVER de vita möblerna ibland.
Ett skåp som vi fått av svärmor, det har stått ute på logen ett tag men nu fick den komma in som tv-bänk. Den var inte så fin i vitt tyckte vi, så det blev min favorit-grå:
Jotun Lady sidenmatt färgnr. 2502-Y. Då smälte den in perfekt.Baksidan tog vi bort för att allt sladdtrassel skulle kunna orma sig in bakvägen. Här gömmer vi bla. dvd- och cd-spelare
Annmarie

Kommentarer

Zanna sa…
Stilfullt, skönt med lite tvärtemot ibland.
Gammelgård sa…
Vilket vackert skåp!
Och jag tycker jättemycket om grått, det blir säkert fint så!
Allt behöver inte vara vitt, jag drabbas ibland också av tvärtomsjukan..
Randi sa…
Åj-åj - va´ du är modig, som vågar visa att du målar över det vita ... *fniss*
Ursnyggt! Och så smart att plocka bort bakstycket.
Kram Randi
Smycka dig sa…
oj vad snygg skåpen blev, kul att allt inte behöver vara vitt jämt, utan ljusa färger är oxå sköna att se på
Kram
Lotta
Tonje sa…
for ett vakkert skap dere har fått! Det kommer til å bli ett vakkert smykke til deres stue=)
SKATAN sa…
Toppen! Det kommer bli snyggt i grått. Det är för övrigt en underskattad färg!!

Kram.
Elin sa…
Gud vilket snyggt skåp, passade ju jätte bra som tv-bänk. Ja visst är det skönt att våren är på väg. Förkylningen är bättre nu så det är skönt. Hade bra KrAM
cecilia sa…
Jag blir säkert nöjd med den:) Tack för att du fixade den åt mig! Jaså vi missade sminkskolan, typiskt då! Det får bli nästa gång. Kram
Linn sa…
Hejsan!
Ja, jag försöker. Fast jag är väl inte faster upp i dagen ännu, eftersom att jag inte lyckas få mina "konstverk" godkända. Ja, jag har funderat på att ställa ut, jag har haft lite problem med att ha tid bara.
kram/Linn
Lova sa…
Jag gick faktiskt tillbaka till garnaffären som sålde mig mönstret och garnet, tanten där sa att den ju var en ganska stor modell.
Bergen-Belsen var ett koncentrationsläger där bland annat Anne Frank dog. Den mysko med annonsen tycker jag är varför resesällskapet ska vara exakt 150 cm... kanske för att testa hur lång man ska vara för att gå in i en av ugnarna... men usch, så gräsligt! Jag skulle inte svara!
Vad härligt med tvärtom tycker jag! Det blir för enahanda annars och så skönt när någon sticker ut och gör något annat! Vitt är snyggt men grått är ju väldigt läckert också.

Det blir ju jättebra det där.
Dubbelörnen sa…
Jag är nog likadan, föredrar det varma pärlgrå istället för det hårda vita. De möbler vi målat har alla blivit ljustgrå 'ler*

Kram

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.