Fortsätt till huvudinnehåll

Fuskfixa golvet!

Hej
Nu är jag hemma från Formland och det är alltid en lite bökig resa dit, speciellt när man vill resa billigt och inte bo på bästa hotellet. Idag ligger jag på knä och fixar till gamla golv här hemma.Vi har en hel del gamla mörkbruna golv här hemma, ganska läckra men de är fulla med färgstänk och det gör att det aldrig ser städat ut på golven. Vi har pratat om att slipa dem i typ 14 år nu men det blir inte av.Idag så tog jag brun färg och lade mig på knä och MÅLADE ÖVER fläckarna, jag hade bara akrylfärg i rätt nyanser så det fick bli det, fast jag tror att oljefärg hade varit bättre. Golvet har många bruna toner, så det var bra med flera sorters brun.
Jag har en kompis som brukar måla över sina fläckar på vita blusar med lite vit färg! Tja varför inte...
Annmarie

Kommentarer

Älfgärdet sa…
Denna metod har jag tillämpat många ggr, på möbler & allt jag kan komma på!
Randi sa…
Vilken smart idé och snyggt blev det!
Det här ska jag försöka komma ihåg!
Tack för tipset.
Kram Randi
Smeagol sa…
Superbra, tack för den idéen :-)
Vårt golv i matrummet är mörkt och har måånga vita fläckar..här ska akrylfärgen fram, hmm kanske redan ikväll :-)
Kram
linnea-maria sa…
Du är bra fiffig du :)
/linnea-maria
Zanna sa…
Du e en riktig smarting :)
Kanonfiffigt! Jag har gjort liknande med vårt nuvarande gamla slitna kök som är nött och helt nedslitet på många ställen, - fram med den vita akrylfärgen och vips så har det givit ett lite fräschare intryck. Fast...det ska väl tilläggas att det är lite "mun-mot-mun"metoden eftersom vi nu håller på att bygga ut så vi kan få in ett nytt kök. :-)

Bea
Mamma Millan sa…
älskr mörka trägolv!!!jo men alla sätt är ju bra....När vi målade om vårat hus så stänktes alla plattor ner, med vit målar färg...vilket inte var snyggt på röda plattor!!
Men jag köpte sockelfärg för sten , i samma nyans som plattorna...o målade över. Nu syns det ingenting!!
Mamma Millan sa…
Tack för de fina orden på bloggen min!! Blir så glad!!

Underbart hus du har!!
Nilla sa…
Vad smart! Fint golv!
Ha det bra.

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.