Fortsätt till huvudinnehåll

Sätt fönster i väggarna inne i huset!

Hej igen, pust...
Mycket att stå i just nu, men jag vill gärna visa hur det ser ut utanför Ellas rum, uppe i våran hall. Vi har satt in fönster i innerväggen och på så sätt får man in mer ljus i huset och det ger ett luftigt och lite spännande intryck. Det är ju inte dumt att det fanns en fin glasad dörr in till rummet redan innan som underströk det hela. Det sitter rullgardiner bakom både dörr och fönster ifall Ella vill känna sig privat. Färgen på listerna har min man valt, det är grönt med en liten smal GULDRAND...snyggt, men man får se upp med honom annars målar han guld både här och där...:o)Jag sydde ett nytt draperi till Ella också, det avgränsar rummet till där sängen står. Nu fick jag användning av mina gamla spetsar. Draperiet är i vit indisk bomull, ett material som jag alltid gillat.
Trägolvet är behandlat med vitpigmenterad golvlut, sen oljat med linolja, superbra yta som tål spill.
Vi hörs snart!
Annmarie

Kommentarer

Vilken härlig atmosfär! Kram!
Oj så fint med fönstren !! Ger verkligen en annan dimension , försöker övertyga min man att oxå sätta in ett fönster i en vägg ... men det går trögt :-)
Din man verkar ju härlig , The man with the golden brush , typ .
Ha det gott !
Lotta
Maria sa…
Jättesmart och vacker lösning med fönster i innerväggarna!
Och din/er butik är jättefin med mycket vackra saker. Jag blev riktigt sugen, men just nu tillåter inte finanserna det...återkommer kanske till butiken! =)
Designe sa…
Oj, så vackert det blev med både fönster och tyg! Jättefin dörr oxå! :)
Cissi sa…
Smart med fönstren! Genialiskt idé!
Fint tyg....
må gott!
Åh vad fint, ja man kan verkligen trolla med fönster.
Och tack snälla du för den gulliga kommentaren om djuren jag syr, det värmde verkligen. Jag blev så glad att du kikat in hos mig, jag som just hittat till dig och din fina webbutik (där jag snart vill handla! ;-))
Ha en mysig helg och blås inte bort! Kram, Josefine
Smeagol sa…
DDEN idén ska jag slänga fram till maken min (han är ju förtjust i att såga stora hål i väggar!!)
Ett fönster skall fixas upp på dotterna vägg!!
Ha en trevlig helg
Kram
Rebecka
C De-sign sa…
Så fint med fönster i innerväggarna! och ett mycket vackert draperi! Nu ska jag "botanisera" vidare i din e-butik och tidigare inlägg! Så mycket vackert att njuta av!
Hälsningar fr C
agata sa…
Oj, vad mycket fint du hade på din blogg! Jag länkar till dig och återkommer.
Karin Krut sa…
Vilken härlig hall!! verkligen fint och ljust med fönster inne :) Draperiet är helt enkelt hur vackert som helst gudars så duktig du är :)
Ha en riktigt skön lördagkväll
Kram Karin
cecilia sa…
Ja urk för klockan 5, men tänk på att vi kommer kamma hem vinsten imorn ;)
colonialeast sa…
Vilken trevlig butik ni verkar ha! Gillade webbutiken också. Hittade bland annat några fruktlådor med nät som jag gillade. Återkommer!
Åh verkligen vackert! Så himmla fint med fönster så. Och precis som Lotta "en vilsen loppa" så försöker jag också att övertala min man om ett fönster här inne!
Kram Petra
http://www.metrobloggen.se/romantiskahem
linnea-maria sa…
Vilken vacker hall, det ser verkligen ljust ut.Jo nog är man beroende av fönster inomhus ibland. Våran hall är likadan. Jättefint draperi /linnea-maria
Hanna sa…
Härliga bilder! Ser ut att vara riktigt fint!
SKATAN sa…
Så spännande att se och läsa! Jag går i samma tankar hos oss. Hallen uppe är så mörk och vi har inga fönster som angränsar till den. Jag har funderat om jag inte skalll försöka få in ett fönster från ett av rummen. Det blir som sagt mycket mer spännande + att vi får in ljus. Ett minus som jag kan se är att rummet också för ökad insyn. Ok idag när barnen är små, men det lär protestas när idéer om "jag vill vara i fred" växer sig starkare...eller vad tror du? Jag kommer nog att driva igenom mitt förslag ändå...vad än barn och make nu har för synpunkter ;-) Det skulle vara spännande att få se bilder innifrån rummet för att få uppleva känslan. Snäääälla ;-)

Ha en fin dag!

Kram.
Ninis sa…
wow så fint!
Kikade in i webbutiken och hittade massa grejer jag vill ha, men måste göra mig skuldfri på mitt jobb först.. (har fått hem så mkt fint vi med, så jag blir pank)
=P
Kikar in igen . ha det gött
Marlene sa…
Åh så underbart... allt ljus som kommer in. Helst skulle man ju bo i ett glashus, fritt från isyn åt alla håll, men bara natur runt knutarna.
Så sagolikt vackert! Allt! Ditt draförbi (draperi) som något av mina barn kallat det är ju helt enkelt ljuvligt!

En beställning från din nya butik kommer så småningom :o) Fanns massor av fint där!

Ha det fint!

Monika
:o) Sitter här och ler åt din härliga kommentar!

Det är nog sant att du inte sett något liknande. Jag har själv "kläckt" alla idéer på de saker jag tillverkar.

Tack snälla för ditt erbjudande :o)Om jag visste att jag hade ork skulle jag väldigt gärna sälja i din butik. Men jag gör bara saker när jag har ork och lust och det kan variera väldigt mycket :o) Dessutom har jag inte den blekaste aning om vad man ska begära för något man knåpat ihop själv. Det är lättare att sätta ett värde på andras saker än på det man gör själv :o)

Tack i alla fall :o)

Kram Monika
Så härligt med fönstrena och draperiet var superdupergulligt!
kram
nina

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.