Fortsätt till huvudinnehåll

Inredning och kransar

Det är mycker prat om kött just nu....varför äta kött när det finns RIS? Ris har fått dåligt rykte pa sista tiden som dålig mat, vi ska hellre äta fett och kött...ni hör väl själva hur konstigt det låter.
Jag var på Ayurvedisk vegetarisk matlagningskurs i helgen och då fick jag tips om att man ska köpa riset i invandrarbutiker för det är godare och av bättre kvalitet. Jag frågade expediten i våran Hemlandslivs vilket ris som var bäst och hon pekade pa denna påse. Helt supergott!! STOR skillnad jämfört med det vi köper pa ICA och COOP. Testa!
Min kompis Helena gör kransar som är helt fantastiska. Har har jag fått en krans till dörren med kottar och Ingrid-Marie äppplen.
Här har Helena gjort en krans av boklöv, superfin och HÅLLBAR.
Jag hade julmarknad i helgen också, massor med folk och här hänger Helenas kransar på rad.
Ut och in hela dagen, men det var jätteroligt.
Annmarie

Kommentarer

Lilla Blanka sa…
Åh vad härliga bilder!
Skulle gärna kommit på din julmarknad om det inte var sååå långt härifrån... :)
Kram
Mia
Zanna sa…
Hej Chefen, det är till att vara från norge idag ;). Härliga bilder, det såg ju ut att vara kanonväder. Det var en riktigt fin äppelkrans. Ha det gott, ses på fredag. Kram
Flower Power sa…
Så nydelige kranser, og så flotte bilder! Ser Koselig ut med julemarked...gir en flott julestemning kan jeg tenke meg:)
Kram:)
www.mediabrus.dinstudio.se sa…
jag skulle oxå behöva köpa en stoooor påse med ris och börja äta mera ris...:)
Smeagol sa…
Åh,boklövskransarna var underbart fiba :-)
Njaa inte Meo,hon är visserligen superfin,men ska jag ha en honkatt så vill jag ju avla på den :-0
Men jag väntar gärna på bebisar från dig..alltså din nya kisse :-)
Kram Kram
cecilia sa…
Mysigt med julmarknad, men var är snön?
Lene sa…
Skulle vel ha vært på det julemarkedet - og fått med meg en av Helenas kranser. Virkelig underbar, som du sier, ja :)

Og takk for ristipset i disse fete juletider :)

Lene
Nydelige kranser! Så koselig det så ut på julemarkedet..Ayurvedisk kokekurs!!Sååå herlig.Selv er jeg litt kanskje vel hekta på å kjøpe økologiske matvarer,men det har heldigvis kommet mange nye rissorter på disse årene jeg har gjordt det..
Fin-fin dag!
Klem Randi
Smycka dig sa…
Hej vad mysigt ni verkar ha haft det, jag var själv på Julmarknad Hägnan i gammelstad, har lite bilder i bloggen. Det blir så härlig stämning och julen blir så påtaglig..
Ha det =)
Lotta

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.