Fortsätt till huvudinnehåll

Bröder och Björkar

Hej bloggvänner!
Bakom vårat hus så växte det STORA björkar, kronorna var så högt upp i luften att man liksom inte såg dem trots storleken. De här "gamlingarna" oroade mig under en tid, eftersom de lutade så in emot huset...

Det är inte vilka trädfällare som helst som ger sig i kast med såna här jättar som dessutom står så illa till.

Men jag är begåvad med TVÅ skogshuggarbröder! Lyxigt va?
Nog är det något manligt över skoghuggaren? De tar makten över stora träd men sina motorsågar som dånar i skogen och träden faller med ett dramatiskt BRAK ner i backen.

Nu har mina storebröder fixat så att våra JÄTTE-björkar inte hotar oss längre, det känns tryggt. Massor med ved lär det bli också.
Annmarie

Kommentarer

Jag förstår dig precis.
Har man inte skogshuggarbröder får man be till "vår herre". Vi har jättekörsbärsträd som står invid knuten. Nu i vinter har snön legat så tungt över Solåkra att tre lårtjocka grenar närmast huset har gått av.
Gela sa…
Vet hur det är har en björk som finns på grannens tomt men lutar farligt ut över vårt hus. Jätte stor. Men grannen vill ha den kvar. Så det finns ej så mycket att göra åt det. Ha en fin fin dag/Gela
Hejsan, Kul att du e tillbaka igen. Jag e ny i bloggvärlen och har precis startat en egen. Men din har jag följt i ett bra tag nu, säkert en sju-åtta månader.
Tack för härlig läsning.
Ha det gott, Nina

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.