Fortsätt till huvudinnehåll

Inredning och inredningstips, pyssel

Hej igen.
Jag har varit på kurs hela helgen och inte hunnit blogga något alls. Det var en kurs i Ayur-vedisk kostrådgivning och den var otroligt mäktig och intressant. Nu ska jag smälta det här och se sen vad den kommer att leda till. Kan hända kommer jag i framtiden vilja hjälpa människor att komma ur dåliga mat- och levnadsvanor....vi får se.Här är nog årets loppisfynd! En underbar julkyrka med handmålade fönster. Den har vi redan ställt fram och den ska bara få en ny kontakt så den kan stå på rätt plats.
Jag fick ge 40 kr och hade den kunnat spela "Stilla natt" så hade lyckan varit total.
Så här års är det inte mycket som blommar i mitt fönster. Innan alla Amaryllisar kommer in så kan man ju fixa till några "Skrotblommor" istället.
Den här är gjord av ståltråd och en stoooor plastpärla i mitten, såna har ni säkert som ligger och dräller någonstans. Det går att göra blommor av lite av varje om man tänker efter.
Jag kom just på att jag har en brosch efter min mamma som vägrat komma bort, ni vet hur det är, en del grejer finns med en hela tiden fastän man inte håller reda på dem. Den här lilla "värdelösa" broschen skulle väl vara perfekt i en Skrotblomma?
Ha det gott nu ska jag ut och binda kransar av granris, dem får ni se i morgon!
Annmarie

Kommentarer

Ljuva ro sa…
Vilken underbara kyrka! Vi hade en sån när jag var barn och vi tre syskon fick turas om att ha den på våra rum... nu har mamma o pappa den framme vid jul, men jag ska försöka få hit den, hihi! De är värda massor nu har jag sett
Zanna sa…
Åh en sån underbar kyrka! snygg blomma oxå. Ha en fin dag idag. Kram.
Smeagol sa…
Jätte smart idé ju att snygga till blommorna med..fast jag har inte en enda pärla,broch eller dylikt hemma..hmm inte en nål heller :-0
Kram Kram
Lilla Blanka sa…
Aha, det låter spännande, gillar "alternativ medicin" och tycker det är väldigt spännande!
Tror te x stenhårt på zonterapi och feng shui :)
Jättefin kyrka du har fyndat och vad smart iden att göra trådblommor!
Kram
MiaMaria sa…
Vilket fynd!
Härligt hantverk du skapat!

Må så gott!
Miamaria
faster atta sa…
Skrotblomman är jättefin, har inte sett något liknande förut, har alltså misat något...

kram
Goa, skåne sa…
Vilken vacker skrotblomma...Broschen blir ju, perfekt som blomma!
Så älskar jag din kyrka...vill ha!
Sen kan du gärna testa kostrådgivningen på mig...lyckas du här...är det bara att tuta och köra..:)
Kram på dig och ha en toppen torsdag!
Goa
Lisas torp sa…
Hej!
Ja, gamla glömda saker kan bli som nya ibland....beror ju på vilka ögon man ser med.
Tackar för din kommentar!!

Oj, vilken rar kyrka du har hittat, barndomsminnen!:)
Och...så fin ståltrådsblomman är..!
Och jag håller verkligen med - man har mycket i skåpen som man omvärderar då och då.

Ha det gott i novembermörkret!!

Lisa
Goa, skåne sa…
...Längtar redan!
Pia..... sa…
Men oj ...nu ramlade jag ner i nostalivärlden med en duns...en sån kyrka hade min mormor...undras var den hamnade se.....så fint...PIA
Ja de där kyrkorna ger en , en resa bakåt i tiden . Klart charmig !
Kuliga blommor du har !
elin1976 sa…
Så heldig du er som fant kirken på loppis. Den er virkelig nydeli. Ha en fin torsdag. Klem fra Elin:O)
karin a sa…
Så spännande med kurs i Ayur-vedisk kostrådgivning. Man blir onekligen intresserad av vad det innebär. :) Vilken härlig kyrka, förstår att du blev glad när du hittade den, och blomsterdekorationerna är fina de med. Ha en bra torsdag!
Smeagol sa…
Va härlig Zeke ser ut att va :-) vilken go nos han har :-))
Sitter här och trummar med fingrarna och väntar på bilder på mina små knott :-)
Cecilia sa…
Fin kyrka, jag ska också köpa mer julsaker. Confucius bryn är fortfarande korta och krulliga, vad säger domaren om det tro? Får väl använda plattången annars hehe närå. Zeke är jättefin, fina syskon också. Kram
linnea-maria sa…
Vilken intressant kurs du har varit på.
Ja man ska inte slänga gamla smycken man kan "skrota" dem och göra något annat av dem. Ha det bra /linnea-maria
Ardisia sa…
Blomman är helt underbar! Samt broschen.. Gamla smycken är så fina...

Låter jätteintressant med kursen också!

Du, vill du vara med på utmaningen jag hade i min blogg? Isf skicka email till mig: mimmuh@hotmail.com med dina adressuppgifter så får du ditt "paket" innan Jul :)

Ha det gott! Kramis
Jättefin liten kyrka, en så har min gamla farmor (104år)hemma hos sej på julen...Så den betyder något alldeles speciellt för mig.
Jag visar lite amaryllisar på min sida, men kan inte namnen...
Är du duktig på det? Du kanske kan tala om vad de heter?
Kram
Marie
Anonym sa…
jättefina fönster i kyrkan. Jag har en nyare som spelar stilla natt -82. Jag går på kundaliniyoga och vår lärare bjuder på yogite efter passen. Jättemysigt och gott.
Välkommen till trädgårdsbloggen!

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.