Fortsätt till huvudinnehåll

Inredning och inredningstips, pyssel

Nu är kransbideriet i gång, jag har gjort 3 stycken och jag har en STOR hög med fint granris kvar att binda av. Jag gillar granriset för det kan man slösa på. Jag behöver inte leta utan det finns massor av fin granskog här.En med "körsbär".
En med zinkstjärnor


En med små "lingon"Här får ni en fin bild som följde med som bilaga i en av min gamla Husmodern. Det är en målning av Einar Nerman "Alette" heter flickan. Einar Nerman har gjort tändstickspojken.
Vi hörs i morgon, då ska jag göra ljusa slingor i håret. :o)
Annmarie

Kommentarer

Åååå så vackra kransar... Nu får jag ta och börja pyssla med kransar där hemma.. och du inspirerar verkligen!

Kram
Zanna sa…
Men du vilka snygga kransar, och bilden är ju ursöt.
Vilka vackra kransar du har gjort !
MiaMaria sa…
Vackra kransar och en fantastisk bild!

Trevlig fredag!
Miamaria
elin1976 sa…
Nydelige kranser. Jeg er også slik. Elsker kranser. Lager dem selv og til naboene. Men jeg pleier å bruke einer for det har vi ubegrenset til gang til. Einer med blågråe bør på. Nydelige. Lager dem store og vi har hele 4 dører som får kranser. Med store røde sløyfer. Inne har lager jeg kranser av oliven eller annen grønn matriale. I år blir det av klematis stenger og einer. Elsker kranser. Ha en super fredag og ei fin helg. Klem fra Elin:O)
karin a sa…
Vilka härliga kransar! Det är kul att göra själv och snart är det nog dags att byta ut mosskransen som hänger på dörren nu. Ha en fin helg!
Kram Karin
Smeagol sa…
Det var vackra kransar,det ligger ett visst lugn över dom,rena och snygga och härlig färg på bandet :-)
Slingor i håret..du gör mig avundsjuk! Jag har inte varit hos frisören på över ett halvår,men jag hoppas på att få en "hårrenovering" i födelsedagspresent :-)) Då blir det oxå ljusa slingor :-))
*viskar* -det kommer snart bilder på bebisarna på bloggen...
"M" sa…
Så fina kransar, vill ha allihopa..
Vilka fina kransar...och vilken vacker målning från Husmodern.
Jag önskar att jag kunde måla annat än möbler och lister och sånt stort...suck...
Hälsn/Birgitta
Lilla Blanka sa…
Jättesnygga kransar! Jag fick blodad tand av kransbindarkursen jag var på i måndags så jag har redan planer på att göra fler (fast inte så "avancerade" utan enklare o det kan vara väl så vackert)
Kram
Kransarna är underbara!!!
Kram
Dorthe
filuri sa…
jättevackra kransar. Blir sååå sugen att göra, men med heltidsstudier och 3 barn räcker tiden inte till... Ville bara säga: min morfars mamma hette Alette... Som din bild!
Kram
Mathilda sa…
Hej hej! Du sa ju för några inlägg sedan att du letade efter pepparkaksformar (eller samlade på dem), här är en hemsida som har över 100 olika: http://www.klarafardiga.com/

En trogen läsare! :)

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.