Fortsätt till huvudinnehåll

Sy en filtjacka, inredning och pyssel

Vad ska man göra av den här högen? Det är filt från Panduro och små filtbitar från Robygge i Järna.
Filten innehåller en del polyester förutom ullen så den är ganska smidig att jobba med, men jag vill helst ha ren ull men den här låg på mitt "lager" och något vill man ju göra av det.

En tröja! Filten behöver egentligen inte fållas för den rispar sig inte. Applikationerna är påsydda för hand med enkla stygn. Kul med färg nu när det är så dystert ute tycker jag.

Halskanten har jag virkat, 2 varv med bara fasta maskor för att den skulle bli stadig. Mangelknappar, som man kan färga om man vill.Garnet har jag färgat själv med färg från Färgkraft, jag ska just färga garn så jag kommer att lägga ut hur man gör här på bloggen. Det tjocka är lovvikagarn och det tunna 2-trådigt ullgarn.
Lovvikagarnet kan man sticka underbara färgranna vantar av.
Annmarie

Kommentarer

Smeagol sa…
Du får jättegärna sticka ett par sockar till mig i lovikagarnet ;-)
Dem skulle bli suuperfina :-)
Det är så konstigt tycker jag att när väl höst och vinter kommer så går modet i grått&svart?? när det egentligen borde vara glitter &Glamour,så att det piggar upp och syns :-)
PS!! Jag har drömt och superstora Mainecooner hela natten!!
Var helt svettig när jag vaknade *s*
Titta så fin den blev:)
Goa, skåne sa…
Men herre jösses...så fin!!
Vad du kan!!
Jag är helt förstummad...tänk om man hade en liten tös...åh!!
JAg är verkligen impad!!
Kram på dig med önskan om en härlig helg!!
Goa
Zanna sa…
Tröjan är så fin så fin passar dej precis. Kram
Randi sa…
Men - va´ duktig du är! Jackan blev jätte-fin. Ser så mjuk och gossig ut!
Kram Randi
Men guuuud så fin kofta du har gjort!!! Så duktig du är!! Riktigt fin =)
Kram Johanna.
Lova sa…
Jag var på SMU-kurs i helgen och hade seminarium bland annat i pyssel. En cool sak vi gjorde var att ta lös ull och forma det ovanpå flis/ull, för att sedan "trycka fast" det i tyget med en speciell nål med hullingar. Något du gjort förut? Tänkte iaf på det när jag läste det här inlägget. Kram på dig och alla!
Veronica sa…
Oj, vilken fin tröja!! Det tjocka garnet har min 12- åriga dotter köpt och stickar nu en halsduk! Hoppas du får en skön söndag!! Kram veronica.
SKATAN sa…
Oh dear...underbar filtjacka!! Helt underbar!
Soffy sa…
Verkligen rar! Och vilket härligt garn!
Clara sa…
Jäklars vad snygg den var!!! med virkade kanter och allt....ull är ett helt underbart matreial att arbeta med...men som du säger ibland har man ju lite "blandrasmaterial" liggande och då får man ju använda upp det med. Jag köpte för något år sedan metervis med fleece....måste varit förvirrad vid det tillfället ..men nu får jag ju se till att göra något av det! Kanske skulle göra mig en liten jacka....inte lika skön som ull men iallafall! ha det så bra!!!
Tingeltangel sa…
Men oj, oj, oj. Så fint det kan det väl inte bli bara så där. Du måste ha lagt ner ett stort arbete. Urfint!
What a lovely post! Even tho I dont understand a word of it - It's beautiful!! The jacket & the colours are so lovely
Smeagol sa…
Jag vet inte vad FORL är?? Kan du para henne ändå?
Två katter till hahahah..jag ska spana in "din" katt på jennyvilles sen.
Senare under dagen kommer det bilder på mina små spindlar :-)
Bara en fråga..vad kostar en Maincoone?
Smeagol sa…
ÅÅÅhhh,det är precis en sån färg som jag vill ha oxå!!! Va kul!
Blir den helt din eller delar ni på den?
Pia..... sa…
Hej...gud vad mycket fint du gör ...både kransen och tröjan var kanonfina..sen var kransen ett toppentips..PIA
Ljuva ro sa…
Vilka underbara garn! Du kan du!
Grindelunda sa…
Underbar tröja, underbara färger. Mvh/ Gunilla
Lisa sa…
Den blev ju jätteläcker! Och vad bra tt du ska visa hur man färgar garn för det har jag velat lära mig!

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.