Fortsätt till huvudinnehåll

Loppis och Lammas

Hej
Nu är vi tillbaka från minisemestern. Vi gjorde inga stora fynd faktiskt, loppis längs vägarna innehåller mycket skräp och ibland kan man bli sur när man blir inlurad en halvmil från vägen för att sen upptäcka att de är svindyra på skräpet...Lammas
Här vill jag visa ett sätt att leva som tilltalar mig mycket. Visserligen så är det svårt att hitta bilder från vintern som jag tror är svår att genomleva på det här viset. Men repotagen är från England och de har ju ett något mildare klimat än vi. Här finns en sida med småfilmer att kika på. De beskriver även problemen med att få slå sig ner, bo och leva som de vill.
Annmarie

Kommentarer

SKATAN sa…
Hej! Tittar in en snabbis innan jag ger mig iväg. Skall till stugan några dagar och där brukar man alltid ha tur med någon spännande auktion. HÅll tummarna för mig är du snäll...jag har inte ramlat över någonting spännande att skrota med på hela sommaren! HOppas allt är väl med digl Låter som en skön semestertur, även om du skriver att du inte just gjorde några fynd!

Vi ses lite senare! Kram.
Skjønner virkelig at sånn kan være svært så irriterende..Man vet jo aldri hva som skjules bak et "loppis"skilt..
Håper dere fikk nyte litt uansett,og ikke savnet dyrene for mye.
Halmhus er vel bedre for oss tenker jeg,men utrolig fasinerende.Håper de får området sitt før de mister gløden.
Super dag & Stoor klem fra Randi
Mycket på loppisarna nu för tiden är ju jättedyra. Dessutom som du skriver är det skräp. Många tror att det går att sälja allt till vilket pris som helst.
Skönt att komma iväg i alla fall.

Kram Ullis
Jema Rose sa…
Ja, visst är det trist med dessa överpriser på loppisar...när jag & mamma öppnar loppis tänker vi vara BILLIGA !

Kram & ha det gott !

/ Jenny

<3
Lotta sa…
Det är det som är tjusningen med loppis. Fynda fynda fynda ju:)Kram Lotta
Hannahs bod sa…
Hej!! Synd för dig att du inte fick fynda något på er minisemester, men skam den som ger sig! UT på loppisrunda igen.
Kram Hananh
Cissi sa…
Vad tråkigt att det ej blev några fynd!
Men nu är du hemma och får njuta av det du har runt omkring dig!

Må gott!

//Cissi
Vad synd att det var så mycket dyrt skräp längs vägarna.
Härlig bild du visar

//Gunilla
linnea-maria sa…
Vad synd att du inte hittade några fynd. Nä ibland kan man göra riktiga brakfynd och man bara handlar fast man egentligen inte behöver. Ibland är det bara skräp. Men nu har jag börjat med vintage-scrapbooking och i skräpet brukar jag leta efter trasiga smycken och sånt till mina collage, recycling! Ja vårat hus är totalt oekonomiskt vad gäller energi men vi jobbar på det. Eftersom vi inte har råd med dyra hantverkare får vi göra allt själva.Visst är det roligt med människor som tänker utanför den gängse ramen /linnea-maria
Det er så fint at noen velger annerledes enn "alle andre". På sett og vis burde vi alle leve på den måten, vi tar alt for lite hensyn til jordkloden med vårt bo- og levevis.

God helg!

Klem
Skulle kunna tänka mig att bo så...mysigt =)
C De-sign sa…
Jag håller nog med dig om att det är dyrt på loppisarna.... Intressanta länkar du tipsar om....det är bra att det finns människor som vågar genomföra det de tror på! Ha en bra vecka! Kram fr C
Drömrum sa…
Det såg jättemysigt ut!
Jag älskar loppis, det är egentligen bättre än auktioner... då behöver man inte tampas med annat folk... :-)
Skönt att komma iväg på en liten tripp!
Ha det gott!
Kram
Helen
Drömrum sa…
Det såg jättemysigt ut!
Jag älskar loppis, det är egentligen bättre än auktioner... då behöver man inte tampas med annat folk... :-)
Skönt att komma iväg på en liten tripp!
Ha det gott!
Kram
Helen
Linn sa…
Amanda Berg har länkat till dig!!! Grattis!
www.livskrafter.blogg.se sa…
Hejsan
Tänkte bara säga att jag köpte lite tyger av dig för nån vecka sedan via nätet. Är du intresserad av resultatet så ha jag lagt upp bilder på min blogg
Kanonskön tyger ! ! ! Mycket nöjd :))
MVH
/Emma
www.livskrafter.blogg.se sa…
hej igen
Ja självklart får du ta bilderna och visa på din blogg.
Jag kan ju berätta på min blogg var tygerna kommer ifrån också...och länka vidare som ett tips...för jag är mycket nöjd med tygerna :))(om det är ok alltså)
/Emma
www.livskrafter.blogg.se sa…
Nu har jag fixat ett litet tipsinlägg om din sida på min blogg :)
Kika gärna in och kolla vad du tycker...
/Emma
cecilia sa…
Vilken tur att det bara var bilen som pajjade! Sjyst att poppa i en bil med riktig sterio, hoppas bromsarna är bättre också. Jo vi åker till bulgarien, ska bli skönt att bara slappa innan jobbet sätter igång igen. Såg du att jag är med och tävlar på din sida hehe. Jag gillar faktiskt rice mer och mer. Hoppas ni mår bra! KRAMAR

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.