Fortsätt till huvudinnehåll

Sy linne byxor själv.

Hej
Nu har jag sytt färdigt mina byxor och jag är riktigt nöjd för de sitter bra. Det är ju inte så lätt med byxor tycker jag. Men jag ritade av ett par som jag gillar från HM, då kan det inte blir så fel.Så här gåg de ut när de var klara, lite pikéartat tyg i linne-bomull.Sydde 3 st veck i knävecken.De snuttar av spetsen som blev kvar fick plats på fickorna.En mangelknapp i linningen.Flera rader med spets och sammetsband.Sen färgade jag byxorna grå. Sammetsbandet var inte helt av bomull så där tog inte färgen. Men det blev bra ändå. Jag färgade med vanlig Nitors färg i Tvättmaskinen.
Vecken bak på byxan, byxorna ser lite blå ut här, men de är mer åt det grå hållet.
Fickorna på sidorna.
Mangelknappen blir också färgad eftersom den är tygklädd.
Ja det var den här dagens projekt, nu ska jag iväg och packa paket i butiken. Jag har sålt mina första tyger på nätet nu, så himla roligt att få respons på dem. :o)
Annmarie

Kommentarer

Du är grym alltså! Borde sy upp på betställning. Och byxorna blev ju verkligen jättesnygga! Fy vad avis jag är...

Kram Jenny
Så snygga bysor - blev så läckert med de olika grå nyanserna!

Kram Maud
Byxorna blev ju så snygga. Kul att du fått lite tyger sålt. Du ska se att det blir mera.

Kram Ullis
. sa…
Jätte fina byxor!!! :) Ella ringde igår och Rickard ska tita hur han jobbar i helgen! Jag ska också titta, men de är inte säkert att jag ska jobba, beror på. Det har hänt en sak fast som jag inte vill skriva här. Men jag skickar ett mail till dig så du kan läsa där! Madde
Leva som jag sa…
Grymt snygga byxor!!!! Vill ha
kram Malin
Flower Power sa…
Så flink du er, buksen ble rålekker!!
Ha en riktig GOD SOMMER:))
Hejsan! Ser väldigt fina ut, vad duktig du är. Kram Petronella
Åh, hva du kan sy!!! Blir så imponert!!!

Klem
Lotta sa…
Oh va jag önskade jag kunde sy, jättesnygga byxor//Lotta
Skorpan sa…
urtuffa byxor helt klart roligt med annorlunda kläder ;)
Har läst på din blogg nu. Så mycket roligt som du gjort. Grattis.
Det är en glädje för en "återbrukare" i Art Quilts och Antika Nöjen!!

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.