Fortsätt till huvudinnehåll

Madame Marie & Mimmis klädkonst

Madame Marie
Det är min vän Marie som syr så underbara kläder av mina tyger. Nu ska ni får se lite nytt.

Ett sprund på en blus i dubbelväv, spetsar och snodd. Det ska vara lite snett och skrynkligt.Enkel och romantisk avslutning i halsringningen. Man kan dra åt lagom mycket.
Ärmarna dekorerade med spets och resår nertill. Allt i offwhite.

Det här är min vän Mimmi, hon har sytt en jacka av mitt gråa ylletyg som man kan tova lätt i tvättmaskin. Broderier i ull nertill.
Mimmi i en väst av min 70-.tals inspirerade fiberpäls. Saluki kallas den. Det gick bara åt en halvmeter till västen.
Här har Marie gjort en grön blus i olika material. Råa kanter.
Resår i de korta ärmarna.
Krås i fram.
Jaha, så här ser den ut i sin helhet. Inte illa va? Marie hon syr precis så som jag tänker mig att man ska sy av tygerna. Sen bor hon bara ett stenkast härifrån, vilken tur man har. Hon var nyss här och köpte nya tyger och fick en del med på köpet. Jag ska visa vad det blev sen när hon är färdig.
Annmarie

Kommentarer

Åh vilka vackra bohemiska kläder. Nu blev jag otroligt inspirerad. jag sydde ju kläder i samma stil av dina vackra tyger förra sommaren. Måste nog har lite mer snart igen
Kram
Emma
ihanne sa…
Fantastisk smukt og enkelt og "causal"
hallo traumhafte kleider hast du in deinem blog.grüässli daniela
Spectral Sun sa…
Vackra kläder, härligt med lite gammaldags touch!
Saluki är också en hundras! ;D http://saluki.se/
madelen sa…
Gud vad fina o vakra, jätte duktig e hon,
Helena sa…
Men va fint d blir när du håller på marie!!!Dina stickade sockor, handledsvärmare o sjalar mm är oxå uppskattat som finns hos oss på Linolin=) Och du annmarie har så fina tyger o prylar. Man blir såå glad av d!! Helena...
Helena sa…
Men va fint d blir när du håller på marie!!!Dina stickade sockor, handledsvärmare o sjalar mm är oxå uppskattat som finns hos oss på Linolin=) Och du annmarie har så fina tyger o prylar. Man blir såå glad av d!! Helena...

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.