Fortsätt till huvudinnehåll

Byxor på gång

Hej
Jag syr ganska mycket just nu och jag hoppas att ni tycker det är intressant att följa mina sy-projekt ett tag.Som jag sagt tidigare...katterna vill gärna ligga MITT PÅ det jag håller på med. Myran passar ju in i färgerna här ellerhur?Nu ska jag sy ett på byxor. Materialet är Bomull-lin-viscose i okänd blandning. Troligen mest bomull och lin i alla fall. Jag ska göra en enkel avslutning upptill med resår och blixlås. Ganska stora fickor påsydda ner mot låren.
Nertill så ska det bli grant med spetsar och band i flera rader. Tyger fransar sig vackert efter att jag har tvättat det. Jag zig-zagade först innan jag tvättade och tyget fransade sig efter den sömmen. Jag kanske syr på ytterligare en remsa i samma tyg.
När allt är färdigt så ska jag färga byxorna SVARTA. Jag syr med bomullstråd så den färgas med. Alla detaljer kommer att få olika svarta nyanser. Det kommer att bli läckert tror jag.
Jag visar byxorna igen när de blivit svarta.
Annmarie

Kommentarer

Jema Rose sa…
WOW, vilka fina byxor, du är SÅ duktig på att sy !!!

Din katt är helt ljuvlig..!

: )

Kram, Jenny

<3
Men så läckra de kommer att bli - ser med spänning fram emot klart projekt!

Kram Maud
Det är klart att katterna ska vara mitt i. Vilka snygga byxor du håller på med. Kommer att bli jätteläckra i svart. Ska bli jättekul att se dem när de är klara.

Ha en bra dag! Kram Ullis
In my house sa…
Hej hej... Kollade in ditt bild spel ifrån dina vänners hus... Herregud vilket hus,,, helt otroligt fint och annorlunda.. Men förstår ju att dom måste vara rätt rika,,,.. för att kunna ha de så..

Ha de gottit kram j
Så flotte klær du syr, merkelig disse kattene, skal jo være med der det skjer. Har sydd litt og så snart jeg legger ut stoffer så skal både katt og hund ha et ord med i laget.
Herlige bukser!!Var jo veldig fine i hvitt også da:-)
Katten er med ja!..sånn er det her også..
Kos dag&stor klem fra Randi
Sååå fina byxor du syr !!! Jag ser fram emot mer syprojekt från dig för det är så roligt att följa :)

Och din katt är ju för söt alltså ! En sådan skulle vi gärna vilja ha hemma... det vill i alla fall dottern min.

Kram Kram

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.