tisdag 24 februari 2009

Madame Marie & Mimmis klädkonst

Madame Marie
Det är min vän Marie som syr så underbara kläder av mina tyger. Nu ska ni får se lite nytt.

Ett sprund på en blus i dubbelväv, spetsar och snodd. Det ska vara lite snett och skrynkligt.Enkel och romantisk avslutning i halsringningen. Man kan dra åt lagom mycket.
Ärmarna dekorerade med spets och resår nertill. Allt i offwhite.

Det här är min vän Mimmi, hon har sytt en jacka av mitt gråa ylletyg som man kan tova lätt i tvättmaskin. Broderier i ull nertill.
Mimmi i en väst av min 70-.tals inspirerade fiberpäls. Saluki kallas den. Det gick bara åt en halvmeter till västen.
Här har Marie gjort en grön blus i olika material. Råa kanter.
Resår i de korta ärmarna.
Krås i fram.
Jaha, så här ser den ut i sin helhet. Inte illa va? Marie hon syr precis så som jag tänker mig att man ska sy av tygerna. Sen bor hon bara ett stenkast härifrån, vilken tur man har. Hon var nyss här och köpte nya tyger och fick en del med på köpet. Jag ska visa vad det blev sen när hon är färdig.
Annmarie

fredag 20 februari 2009

Vad man kan hitta om man går bakom huset...

Jösses!
Sotarn kom in och sa: Vet ni om att ni har 1 meter långa istappar på huset?
Hur kan det blir så? Har det med isoleringen på vinden att göra? Jag har för mig att det är så.
Jag har aldrig sett så långa istappar på ett vanligt hus.

Man kan smida många onda planer med is-missiler bakom huset. Men jag ska inte dra såna idéer här på bloggen, jag är inte säker på att de går hem... :o)
Men i morgon ska de ner, så inget händer.
Annmarie

Utmaning

Hej
Jag har blev utmanad av min dotter CIA och det är lika bra att anta den på en gång annars glömmer jag bara bort det.

Gå in i mappen Mina bilder.
-Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen.
-Lägg upp bilden på din blogg och skriv något om d
en.
-Utmana sex andra personer och länka till dem, samt
tala om att de är utmanade.Här har ni min bild! Det är ett par byxor som jag sydde förra sommaren, jag har inte använt dem så mycket men kanske nu i sommar när magen inte ska rinna över så mycket...
Jaha nu utmanar jag:
Agnes Shabby Chic
Smegols hem
Skatan
Bland rosor och tistlar

Ja det får räcka.

Annmarie

torsdag 19 februari 2009

Vikt av shopping.

Hej
Jag har börjat på Viktväktarna...efter 4 veckor så har jag tappat 3 kilo. Det var alldeles nödvändigt kände jag och det går ju riktigt bra. Man måste äta massor av grönsaker annars hungrar man ihjäl. Det kan ju inte vara så fel.
Jag är mycket mer skeptisk till Atkins eller vad det nu heter, när man ska maximera FETT och PROTEIN låter inte sunt. Men det är ju så, att alla blir ju frälsta på sitt.
10 kilo för mycket

Så fin så fin... :o)

Jag tänkte att jag skulle göra som min dotter på bloggen. Fota lite shopping. Jag shoppade på WILLYS.
Lite underwear, till mig och min gubbe samt lite strumpor. Myran som sitter ovanpå ser till att vi får lite värmande katthår på kläderna, annars fryser vi för vi har full vinter här.
Ha det gott! vi hörs!
Annmarie

onsdag 18 februari 2009

Mode och modelljobb

Hej på er alla.
Före jul så tog jag en tidning på HM när jag var inne och handlade julklappar. I den hittade jag en intressant artikel om vad som är helrätt just nu.
Minsann...Det är modernt att göra grejer själv! Sticka, virka och sy egna kläder och accessoarer. Bara att köra igång alltså, det gör inget om det blir snett och vint, det blir ju unikt, och det är det som är huvudsaken. Vem vill vara ett nummer i raden? Mycket trevligt tycker jag, precis som jag vill att det ska vara.Modeindustrin satsar stort på unga designers som tillverkar själva som tex. Sandra Backlund som stickar otroliga tröjor. Hon jobbar för Louis Vuitton som säljer henner stickade plagg DYRT.

*

Här är min lilla tös, en liten dotter som heter Cecilia.
Vill ni veta varför hon heter så? Jo Cecilias pappa tyckte att tennisspelarens flickvän var så snygg, tennispelaren hette visst Noa tror jag och flickvännen Cecilia. Så kan det gå. Cecilia är ett fint namn dessutom.

Nu ska hon börja jobba för Zap Models...

Jösses...det ska bli roligt att se hur hon ser ut när en proffsfotograf sätter tänderna i henne...låter ruggigt. Men hon är i alla fall finast helt naturell.
Ha det så gott och virka på väskan nu, den blir helt unik!
Annmarie

REA på plastmattor!

Plastmattan är barndom för mig, vi hade plastmattor hemma när jag var liten. Det var inte "lyx"-matta. Tvärtom de låg i utrymmen d...