fredag 21 september 2007

Vårat kök


Vårt kök gjorde vi om för ett par år sedan. Här är spisdelen.Vi har en gammal STOR vedspis under bänkskivan. När vi vill elda så lyfter vi bara ner den. Diskställ och lådorna på väggen är gamla och kommer från Antik och kuriosa i Vänge. Kaklet är handmålat från danska Madame Stoltz. Jag har samlat på mig lite Kockums i blå-vitt. Elspisen är smal men det går inte att få in en bredare bredvis vedspisen, då måste ta ut den i så fall och det vill vi inte.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Va smart att ha vedspis under bänkskivan, då får ni ju två användningsområden!..Jättefint diskställ! Jasså, har Madame stoltz kakel oxå?! Trevlig helg! :)

Solsjö - Under en vind sa...

Vilket mysigt kök! Favoriten är dskstället! Trevlig helg! Kram!

Magdalena Martin sa...

Hej å hå!
Äntligen fredag och hemma efter en slitsam dag på jobbet, snäll man lagar god middag och trött jag tar ett gott glas vin :) nu ska jag ta mig en bloggrunda och skriva av mig lite hos andra. Vilket mysigt kök du verkar ha :) och väldigt vackert kakel måste jag säga! Tack för länkningen till mig för att du tittar in hos mig ibland :) Jätterevlig helg!
kram Magdalena

LantlivsAnette sa...

Men ojj vad vackert kök..alla detaljer och allt..
ser att du skrivit om Tasha Tudor..den boken har jag och jag älskar den..vackra bilder och allt..
Ha en bra helg Kram Anette

Anonym sa...

Ja jag hoppas kursen blir rolig, ingen undervisning dock. Jag ringde och skulle fråga om biljetter igår men han skulle ringa upp, det gjorde han inte. Jag kan säkert skriva upp er på nån viplista eller nåt när jag väl är där, vi får se. Kram

NICOLINAS BONING sa...

Vilket mysigt kök!
Diskstället vill jag också ha...har aldrig sett den modellen förut,verkligen jättecharmigt;-)
Smart med vedspisen,vi har försökt på alla möjliga vis att få in en i vårat kök,men det går inte...ja visst går det...men...vem vill ha en skorsten ståendes hela vägen på utsidan från bottenplan till över nock?!
Inte vi inte...
Kram/Birgitta

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilket jättefint kök du har!! Vilken hemtrevnad, såsom allt i ditt hem, jättemysigt!! Tasha Tudor verkar var en inressant opersonlighet med mycket vackert i sin omgivning, kul inlägg! Ha en trevlig helg! Mari.

Millis sa...

Vilket härligt kök...älskar blandningen av gammalt och nytt.

Anonym sa...

Hej... tack för att jag får slå mej ner i ditt underbara kök. Det är så härligt när gammalt blandats med nya morderniteter som man inte kan vara förutan. Kul ide det där med järnspisen.

Ha det bäst

Hem och Lycka sa...

Å vad snyggt, alldeles underbart!

REA på plastmattor!

Plastmattan är barndom för mig, vi hade plastmattor hemma när jag var liten. Det var inte "lyx"-matta. Tvärtom de låg i utrymmen d...