söndag 25 maj 2008

Har du upptäckt Åter?

Jag säjer en tidning i min butik som heter Åter. Det är inte för att tjäna pengar utan för att den är så speciell. Här samlar en kille som heter Petter Bergström en mängd bra tips för den som vill bli självförsörjande och leva ett gott liv på landet. Nu har ett nytt nummer kommit ut.
Man får lära sig hur man gör ett riktigt trä-tak.
Hur man gör eget vin.
Hur man fläter korgar och hur man väljer material och förbereder det.

Jag förundras för varje nummer som kommer ut hur Petter kan hitta material till tidning efter tidning, det finns alltid en massa roliga saker att läsa som man inte hade en aning om. Gammal bortglömd kunskap...
I det här numret får man även lära sig om: Att ha duvor, Liar och lieslåtter, att börja med får, göra en skedhäck, bättre kötthantering samt att köra i skogen med häst mm.
Inte precis vad vi vanligt folk håller på med, men det är roligt för de som kommer till tals här är verkligen entusiaster!
Vill du ha ett nummer av Åter så skicka 7 frimärken ( vanligt porto ) i brev+ namn och adress så skickar jag en tidning.
Annmarie Wikman
Lövåsen 142
73395 SALA

Ha det så bra!

4 kommentarer:

C De-sign sa...

Verkligen beundransvärt att ge ut en sådan tidsskrift!!! Värdefullt också med en massa kunskap som sprids! Det finns så mycket att lära sig.... de tovade konstverken var ovanliga och roliga!!! Kram fr C

Tvert-om-tanten sa...

Høres ut som et spennende tidsskrift! Hadde riktig vært noe for meg da jeg var ung og idealistisk og drømte om et liv i ensomhet langt av lei der jeg skulle være selvbergende... Hipp hurra for alle idealister og alle som tør å gå mot strømmen!!!!!

klem

Designe sa...

Vilken mysig tidning!..och en sån fin blus du har sytt! Underbar!...var den lätt att sy säger du?..ser svårt ut för mig :)
Såg att du skrivit hos mig att du har svårt att bli av med gamla tyger...även lakan?
fr. en spekulant! :)

Unknown sa...

Vilken fin tidskrift,kul att få lära sig om gamla"bortglömda"kunskaper,som dom gjorde förr.=)Verkar vara intressant och så fint med alla tips som bara de gamla vet om och som inte många unga vet om i dagens samhälle..tänker på ibland på den tiden då det inte fanns varken tv eller andra"nymodigheter"
tror att människor hade bättre sammanhållning då och gick och hälsade på varandra mera..

Kram Maria

REA på plastmattor!

Plastmattan är barndom för mig, vi hade plastmattor hemma när jag var liten. Det var inte "lyx"-matta. Tvärtom de låg i utrymmen d...