lördag 10 maj 2008

Klätterhortensia

Vi planterade en Klätterhortensia nästan det första vi gjorde när vi flyttade hit. Den har stått och segat ett långt tag men nu har den satt fart och börjat klättra.
Det är säkert inte bra för väggen för den har riktiga gripklor som den hänger sig fast med. Vi bryr oss sällan om såna småsaker, bara det är fint så...Den bildar ett snyggt och grovt grenverk.På väggen har vi en armerings-matta som klätterhjälp, men som sagt, den behövs nog egentligen inte. Det är snyggt med armeringsmattor på röda hus...smälter in bra.Så här vackra blommor får den sen.Så här hade vi tänkt att det skulle bli sen då...:o)
AM

13 kommentarer:

Tvert-om-tanten sa...

Åh, det er så vakkert med falurøde hus... Vårt har blitt falurødt på den ene siden, men det er på baksiden av huset så vi ser det jo ikke... Til sommeren blir det forhåpentligvis Falu rödfärj på de tre andre sidene også... Tror vi kjørte noen armeringsjern til soptippen i fjor...hm, det var litt dumt, ser jeg...

Ønsker deg god pinsehelg!
Klem

Gårdsromantik sa...

Så vackert!
Här uppe fungerar bara humle!

Ha en trevlig Pingst!

Kram Maud

Jenny Oak Fae sa...

Mina föräldrar har också en klätterhortensia, den är HELT underbar!!!

: )

Kram, Jenny

<3

Randi sa...

Så underbart vackert - men farligt, farligt! Hoppas det fungerar hos er trots allt. Det kanske går på trähus - jag har bara erfarenhet av putsade väggar.
Kram Randi

Mjuka sa...

åh unerbart vacker hortensia.
kramar på dig
malin

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vilken härligt vacker klätterhortensia!

Kram Annica

Katta sa...

Vilken fin nätbutik du startat. Den skiljar sig ur mängden vilket jag uppskattar, fina saker. Armeringsjärn tycker jag kan vara fint till lite av varje.Kram Katta

Stämningsfullt sa...

Hej!
Åh så vackert! Som ett smycke på huset :)
Kram!

Livet och träning sa...

Så fint med armeringsjärn snyggt
när den klättrar upp för det.

Du är verkligen snabb att göra nya inlägg det är alltid kul att titta in till dig , mycket inspererande.

Ha en trevlig pingst kram y.

Ullis/Leva på landet sa...

Vi har också en klätterhortensia, De som byggt huset har planterat den. Nu täcker den hela väggen och har börjat leta sig runt hörnet till nästa vägg. Vi har fått klippa bort de grenar som försökt att klättra över fönsterna. Vår står i norr och där trivs den väldigt bra. Väggen är inte alls förstörd och vi har inget som den kan klättra på.

Kram Ullis

Helene på Rörvik sa...

Så fint med hortensia, det kommer att bli så vackert. Har en Vitjehortensia som blommar rikligt varje år.
Önskar dig en fin dag!
Kram Helene

Tingeltangel sa...

Vad läckert med klätterhortensian. Vi ha en del av fasaden som inte är så estetiskt tilltalande så där skulle man önska sig en jättestor klängväxt... Tack för kommentaren till mig. Jag köpte min Magbag i en av Designtorgets butiker, men den finns även på designonline.se och inreda.com har jag sett.

Anonym sa...

Hortensia hade jag också velat ha... men jag tror inte det är riktigt rätt klimat för en sådan här. Fast man kan alltid försöka i ett varmare läge i trädgården.

Mycket praktiskt med en armeringsmatta... bra tips får jag säga !

Kram Kram

REA på plastmattor!

Plastmattan är barndom för mig, vi hade plastmattor hemma när jag var liten. Det var inte "lyx"-matta. Tvärtom de låg i utrymmen d...