måndag 10 september 2007

Gamla konservburkar


Våra mor- eller farföräldrar har ofta såna här fina gamla konservburkar liggande i källaren. De har för länge sen slutat att konserverna mat i dem och i de flesta fall så stå rde bara till ingen nytta. Jag tyckar de är otroligt vackra och användbara. Hittar man bara en passande gummiring och bygel så är buken lufttät och man kan ha tepåsar, torkad frukt, godis, kakor och andra torra livsmedel i dem. Eller varför inte tvålar som man vill behålla doften på lite längre. En del av de här burkarna kommer från våra gamla Svenska glasbruk Boda eller Kosta, det brukar stå på locket.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Precis sådana köpte jag på en loppis för några veckor sedan. Jag tyckte att stålbanden på locken var så speciella, jag har aldrig sett sådana förut och sen visar du såna! Kul!

Anonym sa...

Hej!
är det någon som vet var man får tag på nya gummiringar till gamla konservburkar? De är ofta i olika storlekar och de nya som säljs finns bara i två storlekar.

Anan

Anonym sa...

Gummipackningar går att få från Kuntze AB i Hägersten. www.kuntze.se

REA på plastmattor!

Plastmattan är barndom för mig, vi hade plastmattor hemma när jag var liten. Det var inte "lyx"-matta. Tvärtom de låg i utrymmen d...