onsdag 5 september 2007

Nysilverfynd och rosreaJag var på en loppis utanför Uppsala och hittade flera nysilvergrejer, de var nyputsade och fina och jag föll direkt och såg vackra stileben framför mig.
Nysilver är ganska lätt att komma över billigt om man orkar putsa. Ofta ligger de slängda i fyndlådor, svarta och ointressanta för många. Rosorna köpte jag billigt på blomstergrossisten för de var lite bruna i kanterna. Bara en krona styck! så det blev ett fång på 100 stycken. Jag har hängt dem uppochned på tork för att ha dem som dekoration hemma. Lite färska rosor blir det till helgen också om jag ställer en del kallt.
Alla snittblommor håller minst dubbelt så länge om man ställer dem kallt över natten...
Den lilla virkade duken med tyg i mitten är handgjord och också ett loppisfynd, 2kr!
Rota i textillådorna på loppisarna för där kan man göra FYND.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag fick nysilverskedar för någon vecka sedan som tillhört min mormors farfar med hans initialer ingraverade. Men jag trodde att dom förstördes av silverputs. Eller finns det speciellt nysilverputs kanske? Dina fynd är ju helt underbara!

Anonym sa...

Jättefina saker du fyndat! Jag har en sån borste från min morfar..med hans namn ingraverat men den har svartnat..har inte putsat den..:)

REA på plastmattor!

Plastmattan är barndom för mig, vi hade plastmattor hemma när jag var liten. Det var inte "lyx"-matta. Tvärtom de låg i utrymmen d...