tisdag 25 september 2007

Trädgårdskonst

Nu ska ni få träffa en märklig man. Jan-Erik Svennberg heter han och bor i Annedal Sala. Han har intresserat sig för orientaliska byggnader, speciellt Turkiska. Han har byggt två stycken hos oss, en litet torn och en moske. Mosken har 11 kulpoler är 4,5 meter hög och har en minaret av en gammal telefonstolpe. Jan-Erik har på sin gård en hel park med olika små byggnader och han kallar sin gård för "Lilla Istanbul" Kommer ni till Sala så ska ni absolut åka till honom och få en visning, han tar emot besökare hela sommarhalvåret mot en ringa kostnad.
Det här är tornet som står i skogsbrynet vid våran gård. Den är inte i ögonfallande placerad och vi tycker att den är så fin där den står i grönskan. Som ett liten sagotorn... Våran moske hade jag ingen bild på just nu så det får bli senare.

Jan-Erik, min dotter Ella och Conny Cat i vårat kök i somras. Tänk att det var varmt då...
Jan-Erik Svennberg på sin gård " Lilla Istanbul" i Sala. Han har dessutom ställt ut på Kulturhuset i Stockholm och var en av deltagarna i TV-programmet "Hundra höjdare" med Filip & Fredrik som sändes i år.
Svar på en vanlig fråga:
-Nej, varken Jan-Erik eller vi har konverterat till i Islam, vi tycker bara att byggnaderna är fina. :o)

7 kommentarer:

Anniche ♥ Annas Rom sa...

Åh, tusen takk for at du fant min blogg! Så spennende blogg du har , virkelig! Ser ut til at du er en iteressant person du med :)
Her vil jeg garnaterte komme tilbake , og linker deg også .
Ps, jeg maler også endel , det er så brefriende !

Ha en god uke , klem :))

Anonym sa...

Vilka söta moskéer!

Ardisia sa...

Såna har jag inte sett förr, inte i Sverige i alla fall :) Roligt att ha en sån på sin egen tomt :O

Hoppas du får en underbar dag! Kramis

Anonym sa...

Din blogg är så bra, du är ju helt klart bäst. Kram

Engsroom sa...

Såg programmet med Filip och Fredrik tycker det är ett kanon program, fantastiskt att ha ett sånt intresse och vad mycket olika små mosker det var.
Ella

Hulda sa...

Takk for koselig hilsen hos meg! Her var det mye fint å se på, likte så godt den gamle hylleborden med god jul på. Nydelig!

Silkeline sa...

Heisan!
Så morsomt at du fant veien inn til meg:)) Takk for hyggelig kommentar.
Så spennende blogg du har! Flotte malerier du har malt, de er bare helt supre! Bra du har tatt malesakene fram igjen, for du er jammen flink!!
Ha en fin onsdag i morgen:))

REA på plastmattor!

Plastmattan är barndom för mig, vi hade plastmattor hemma när jag var liten. Det var inte "lyx"-matta. Tvärtom de låg i utrymmen d...