tisdag 13 maj 2008

Trädgårdsbilder

Godagens!
Våran trädgård den är verkligen inte en exemplarisk välvårdad arena att visa upp. Men kan man med kameran välja vad man vill visa så kan det se riktigt fint ut här.
I år blommar vårat Säfstaholm-äppelträd som det aldrig gjort förr. Helt otroligt vackert. Just nu i skrivande stund så är det ganska kyligt ute så det kan tänkas bli dålig med pollinering. Tänk dig att vara ett bi och mötas av ett sånt här hav av nektarstinna äppelblommor, det måste ju vara som att komma till himmelriket på nåt vis.Vi har några bestånd med Spansk körvel. Det är en underskattad växt som man kan använda i efterrrätter för att kunna minska på sockret. Till en paj med rabarber så tar man ett par nävar med friska blad från växten och smular ner i pajen och sen kan du ta mindre socker. De gröna fröställningarna smakar gott lakrits och de kan man äta som godis. Tids nog blir fröna bruna och då kan man även använda dem som brännvinskrydda. Tänk på att så fröna redan på hösten annars gror det inte.
Förgätmigej...finns det något mer romantiskt? Jag drömmer om att min gräsmatta ska vara full med förgätmigej en dag, men då får man inte klippa den så mycket. Just därför tror jag att min dröm kommer att gå i uppfyllelse en dag eftersom gräsmattan sällan blir klippt hos oss. :o)
AM

9 kommentarer:

Tvert-om-tanten sa...

Hei!
Jeg syns hagen din ser trivelig ut! Og litt langt gress gir bare sjarm! Kjøpte meg en gammel manuell gressklipper på loppis en gang, har planer om å kun benytte den i hagen vår (når det blir en hage en vakker dag...), syns motordrevne gressklippere bråker noe alldeles forferdelig. Og langt gress vil jeg også ha litt av, det gir en gammeldags sjarm!

Kjøpte Lantliv i går... Hjemmet til Annika Lindskog, som du viste bilder fra på bloggen, er så fantastisk!!! Slik vil jeg bo! Skulle gjerne sett maaaange fler bilder fra hjemmet hennes. Drømmer meg helt bort i bildene derfra.

Klem

Livet och träning sa...

Åå det är så härligt med blommande äppelträd.
Så fina bilder du visade i ditt förra inlägg man blir så inspererad.
Kram ylva.

Anonym sa...

Ja det är härligt att beskåda sin trädgård så här års! Allt sätter fart och fjärilar och bin flyger omkring!

Må gott!

//Cissi

Designe sa...

Vilka underbara bilder från din trädgård! Finns det nåt finare än växtlighet mot ett falurött hus?! Jag har fått upp lite förgätmigej i min rabatt nu oxå..väldigt tidigt för att vara hos mig! :)

pudelflicka sa...

Vilken underbar trädgård du har !
Ja det är en härlig tid vi har just nu när allt står i full blomster prakt.
Kram från Hedvig

Magdalena sa...

så romantisk, hvilket stort barndomsminne dette gir... har også spansk kjørvel.. klem og takk for titten!

Ullis/Leva på landet sa...

Härliga bilder. Äppelträdet var helt sagolikt.

Kram Ullis

Graadskan sa...

Gillar också färgätmigej jättemycket. Har satt vita i krukorna utanför entrén, men blå är egentligen "rätt" färg på just den blomman...
Vilken fin blogg du har och vilken butik sedan! Hittade massor jag vill köpa av dig, men familjen åker på semester om två veckor, så jag sparar pengarna till resan.
Men jag LÄR återkomma till butiken i sommar!
Kram Camilla

Elin - Ett Hem sa...

Det är imorgon/fredag jag tänkt ta "vägen förbi" din butik, som det ser ut nu så slutar vi kl 14 och då hinner jag, men byggbrancshen och tider...

Vilka härliga bilder.

REA på plastmattor!

Plastmattan är barndom för mig, vi hade plastmattor hemma när jag var liten. Det var inte "lyx"-matta. Tvärtom de låg i utrymmen d...