Fortsätt till huvudinnehåll

Inredning och inredningstips 1

Strutar.
Tack!!! för härliga kommentarer om min butik, jag har lagt ut öppettider mm. i sidomenyn.
Här vill jag ge er ett tips som gillar att göra strutar just nu. De här strutarna kan man inte hänga i granen men de är mycket hållbara i vas eller ute i kylan.

Bergenia heter bladen och är en mycket vanlig trädgårdsperenn, vira ihop struten och stoppa i något fint. Här har vi tagit fönsterlav och rölleka+gräs. Man kan ta ljung förstås eller något annat som du har i trädgården som ser ok ut nu. Knyt om ett vackertsnöre, vill du ha den säkrad så ta najtråd också.
Så här ser Bergenia-blad ut, då vet du säkert vad jag menar. Mycket dekorativ och hållbar till snitt.
Vi hör igen
Annmarie

Kommentarer

Randi sa…
Nu tror jag att jag vet var du håller hus. Jag bodde på hotellet i brunnsparken och där hittade jag en gullig butik som tyvärr var stängd. Tyvärr stannade jag bara en natt. Var det din butik jag stod och trånade efter?
"M" sa…
Oj så vackert...vill åxå prova...men måste på jakt efter stora blad...kram "M"
MiaMaria sa…
Så vacket... skulle vara kul att göra men har inte dessa blad. Men ett bra tips..... Älskar gröna arrangemang...

Må så gott!
Miamaria
Ljuva ro sa…
Men så fiffigt och fint!
CECILIA sa…
Vad fint...jag längtar så mycket efter att julpynta. Var på Ikea idag och wow vad mycket julpynt det fanns. Kram
Lisas torp sa…
Vilka underbara bilder du har på din blog. Nu har jag njutit länge av allt vackert!
Har du något emot om jag addar dej på min sida? - Jag vill ju besöka den ofta!

Sätra Brunn är SÅ vackert, jag har varit där en gång för några år sedan. Ljuvlig plats!

Lisa
MiaMaria sa…
Håller med dig ang. Jule alfabetet fanns inte så mycket som gav mig något... tycker om böcker som fantasin kan jobba vidare på och bygga något eget...

Ha´det så bra!
miamaria
Vilken smart ide´.. Dom blev jätte fina.. Bra att ta tillvara det sista innan vinter kommer.. =)
Kram!!
Engsroom sa…
Hej hopp!
Vilka härliga blomsterstrutar du gjort!
såg här nedan att du har släkt i gränsfors det har min man också vi brukar också passa på att vara in på krukfabriken när vi är uppe.
ha det så bra!
Ella
TROLLTYGET sa…
Vilka vackra strutar... härligt tips, tack för det
Handplockat sa…
Men så fint och fiffigt =)

Tack för tipset

ha det bäst
Handplockat sa…
Tack för titten hos mej

Min nya kärlek =)
jo företaget heter:
Walther & Co

ha det bäst
faster atta sa…
Vi hade massor av sånna växter i trädgården där vi bodde förut men jag tog inte med mej några hit!! Så synd.... Har iallafall sett att mamma har i sin trädgård så jag får väl be snällt i vår...

kram
Nygammalt sa…
Vilket smart tips, sådana strutar har jag faktiskt inte sett förut.
Gillar din butik jättemycket, ser väldigt mysigt ut där.
Ha en bra dag!
Smeagol sa…
Du jösses vilken lång hals Conny har *s*..ska dom va så långa? Hahaha.
Superbra tips med strutarna,ikväll ska jag nog prova om det går att göra något liknande med salladsblad..liksom göra en sallads-cocktail i glas...lite annorlunda ju ? :-)
Åh vilken fin strut du har gjort av Bergenia-bladen !!!

Kram Kram
Carina
Vilken härligt fin butik du har,där skulle man kunna gå länge och titta och sen kanske köpa sig någonting fint.
Dubbelörnen sa…
Ja men du är inte alls så långt bort ifrån mig. Ska absolut ta mig en tur till din butik. Låter som en perfekt utflykt inför julen *ler*.

Kramar
signe sa…
Vilka underbara strutar du visar! Jättefint!..så de håller alltså även i kylan, va bra! TAck för tipset! :)

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.