Fortsätt till huvudinnehåll

Är vi Husmodern i cyberspace?

Jag har lyckats komma över flera packar med gamla veckotidningar. Välbevarade, inte ens korsorden är lösta eller mönster urklippta. Jag har hundra ideér nu, (minst) vad jag ska använda alla dessa roliga bilder till. Återkommer säkert till det sen...
Men det slog mig när jag bläddrade i dem att det som skrivs är ganska lika det som vi pratar om här på lantlivs/inredningsbloggarna, bara i en annan tappning.
Här har vi en jättesöt flicka, prinsessan Christina målad av Einar Nerman, ni vet han som gjort tändstickspojken...
Här visar vi dukning, porslin och broderier.
Trädgård förstås och barnen som behöver påta redan som små.
De här spisarna ser ju ut att komma från den där tiden då tidningarna gavs ut men de är helt nya och finns i 4 färger till, det finns kylskåp åxå, läckra va! Big Chill heter de som tillverkar.
Vi hör i morgon kära bloggvänner!
Annmarie

Kommentarer

Smeagol sa…
Ooohh vilka fina spisar :-) Den gula skulle sitta finfint i mitt blivande kök :-)
Jag gick frbi en antikaffär för några veckor sedan och hittade en nästan decimeter tjock,STOR gammal inbunden bok,så där härligt sliten,med Allers från början av 1900-talet..så jättekul att läsa :-)) (och såå snygg att ha framma)..hmm kanske skulle ta några bilder på den och lägga ut :-)
Kram
Rebecka
Randi sa…
Men så läckert! Rena skattkistan!!!
Spisarna är hur läckra som helst. Utveckligen går verkligen i cirklar - inte bara rakt fram som vi tror.
Vi får väl se mer?
Hemska tanke!!! Menar du att vi sitter fast i det tänket som fanns då med manliga/kvinnliga ideal?
Nää...jag tänkte väl det...fniss...vi utövar ju bara våran hobby som ju är inredning,styling mm;-)
Vilka spisar, supersnygga alltså!
Kram/Birgitta
"M" sa…
Vilka häftiga spisar...de skulle ju gå hem idag med...mvh "M"
Smeagol sa…
*generad*
Tack så jättemycket Annmarie :-)
Cecilia sa…
Hej mamma! Ja hon verkar lite tokig =) men hennes blogg var rolig. Fina halloween grejer! Ska kanske skaffa några dräkter till Silene och Confucius. Ja visst är det skönt med ny vinterjacka, nu slipper vi frysa. Kram
faster atta sa…
Mm, gillar spisarna! Min lillasyster skulle bli salig över en sån, ska ta och tipsa henne...
linnea-maria sa…
Visst är det kul med gamla tidningar. Om du inte vill klippa i dem kan du ju alltid scanna av sidorna och använda det istället. /linnea-maria
Veronica sa…
Visst är det roligt! Jag har också några gamla husmodern...de är underbara! Ha det gott! kram Veronica.
ava sa…
For en spennende blogg du har!! Ja det er et får eller en sau som vi sier, men jeg syns den ser ut aom en lett blanding jeg da!!
drömhem sa…
Hej, Kul att man kan tipsa! Och jag hittade din fina blogg på köpet! Ha det fint!
MiaMaria sa…
Kul med tidningarna.
Du hittar säkert på en massa kul med dem.

Miamaria
faster atta sa…
Nu har jag länkat till dej!

kram
Som tack för all rolig läsning och stor inspiration erbjuder country-dreams.se alla bloggare 10 % rabatt på en vara under en dag, den 20/10. Rabatten kan inte kombineras med andra erbjudanden och gäller ej beställningsvaror.
Vid din beställning anger du under "meddelande till säljaren" ditt bloggnamn samt vilken vara du vill ha till rabatterat pris.
Välkommen in.

Mvh Jessica/country dreams

www.country-dreams.se
signe sa…
Va härligt med de gamla tidningarna och vilken söt bild på den översta! :)
Lisa sa…
Ja visst är vi egentligen en hög med husmödrar, fniss! Spisarna är för söta!
Flower Power sa…
Så fine bilder! Morsomt/kul med gamle
blader. Spisarna er kjempemorsomme. Fine farger:))

Klem:))
Ljuva ro sa…
Så roligt det är att läsa i gamla tidningar! Jag hittade några på vinden för ett tag sedan och de hanldade mest om hur man förväntas vara som, husmor!
Ellie sa…
Ja, det var unektelig noe kjent med temaet i disse bladene! :-) Jeg har iallefall et slikt servise som vises der.
Wow vilka coola spisar! Man skulle kunna äta upp dem liksom. Du har rätt i det du säger med Husmodern. Vi som tror vi är moderna kvinnor men det är vi egentligen inte. Usch vad vi är Desperate Housewife-lika... Vi pratar tyst om det. kram
Wow vilka coola spisar! Man skulle kunna äta upp dem liksom. Du har rätt i det du säger med Husmodern. Vi som tror vi är moderna kvinnor men det är vi egentligen inte. Usch vad vi är Desperate Housewife-lika... Vi pratar tyst om det. kram
Oj! Här hittade jag en kul blogg att titta igenom. Sökte på Tasha Tudor och hamnade här.

Även jag har en bunt gamla tidningar som jag gärna bläddrar i, Husmodern från 1929. Visst är det kul att bläddra i samma tidningar som generationer innan oss gjort, det blir liksom en tidsresa.
Dubbelörnen sa…
Så roligt med Husmodern även hos dig. Vi renoverade vårt vardrum o fann i taket flera gamla Husmodern, den äldsta fr 1924. Min reflektion var precis detsamma. Det är inte mycket som är förändrat, pyssel, bantning, inredning, hur behålla båda skönhet o kärlek, gärna samtidigt ;)

Kramar
Gunnels blog sa…
Jag samlar också på gamla veckotidninagr, visst är de underbara ??

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.