Fortsätt till huvudinnehåll

Mitt fynd

Idag vill jag visa mitt fynd hos Viveca. En fin kista med perfekt patina och i rätt färg. Det luktar malmedel i den så den har säkert förvarat textilier. Jag har inte själv bestämt vad den ska innehålla sen, men den lär nog bli full. Den ska i alla fall stå i vardagsrummet sen när vi har fixat till där, vi har tänkt att byta golv och måla om. Limfärg på väggarna med kimrök-pigment blir ungefär den här gråblå nyansen.Lagom mycket nött på locket
Gulligt lås som ett hjärta, nyckeln saknas.
Det finns två innerfack i den. En i locket listigt fastsatt med ett litet lås och en på sidan för småsaker. Ni kan väl nästan känna nu hur det stinker malmedel när den står öppen...den måste skuras ur. Priset blev 400 kr okej ellerhur?

Kommentarer

Lilla Blanka sa…
Ja, vilken vacker kista! Fin färg också, den kommer nog passa fint i rummet.
Kram
Mikkeline sa…
For en nydelig kiste! Jeg likte både form, farge og pris. Og så det nøkkelhullet da, artig! Kjenner jeg blir litt dårlig fordi jeg gikk glipp av to auksjoner forrige uke, -men det kommer vel nye sjanser.
Ha en fin uke!
mona sa…
Så fin den var,akkurat passe slitt !! Kjempefint nøkkelhull.....artig ! Gleder meg til du skal vise rommet,med kisten til pynt...hihi.. :)
Madde sa…
Jag har ingen aning vad jag ska ha på mig. Blir nog jeans å nån tröja!=) Enklast så! hehe. Ligger nedbäddad i soffan med feber å en himla förlylning. :( Slog till idag när ja va i västerås, helt plötsligt bara så nu ligger jag här:(:(
Jättefin kista och vilka finesser ! Jag har loppisfyndat lite roliga saker med . Kram Lotta
Jättevacker kista! Du behåller väl färgen!!? Och låset var så vackert!
Hej!
superfin kista, men hos dig och Viveca hittar man alltid något ur snyggt. jag måste ta mig ut till dig någon dag och titta vad du har för fint.
Kram maria
Hulda sa…
Så fin kiste! Veldig søtt med det hjertenøkkelhullet også. :)
Åhh vad fin..perfekt shabby och allt..och priset var ju perfekt det också..lyckliga du..
Kram Anette
Hej,Tack för att du tittade in på mitt växthus, nu har jag tittat på ditt växthusbildspel, helt enormt projekt, fint blev det.
Jag har länkat till dej för jag ska komma in fler gånger och titta på dina fina sidor.

Hälsningar
Sanne
Du kanske redan hunnit skura ur kistan? Annars kan du testa att ställa en skål/tallrik med vanligt bikarbonat (eller bakpulver) i botten på kistan. Ättika tar också bort dålig lukt men då kan det ibland lukta ättika ett tag istället.

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.