Fortsätt till huvudinnehåll

Hemma hos Viveca i magasinet

Hej igen
Tack för fina kommentarer, jag vill ge er som vill ha ISBN nr till boken Nordljus ifall ni vill söka den: 91-88482-59-6
Igår var jag till min goda vän Viveca Rundestrand. Hon är antikhandlare av en bra sort. Hon har bara fina saker som jag gillar, och sånt som är så himla inne just nu också. Inga stilmöbler och kristall och annat som ser dyrt ut, utan tvärtom sånt som ser slitet och nött ut och otroligt charmigt.
Jag köpte en stor kista i ljusblått och med svarta beslag, underbar patina...den ska vi ha i vardagsrummet när vi gör om där. Här kommer bilder från Viveca. Hon har sin magasin-antik-affär i Vänge utanför Uppsala. Varning för att åka dit, man vill ha ALLT!
Badavdelningen, bara att hoppa i och skrubba sig, Fin järnstol+bord samt en bra ställning för handduken.
Gunghästar 3 stycken, gamla och fina. Jag fick med mig en hem till butiken. Otroligt fin turkost skåp i bakgrunden. Äkta gamla zinkprylar hittar man här också. Slagbord i originalskick 6000kr.
Det är vackert inne i Vivecas magasin och alla saker gör sig fint i det lite skumma ljuset...
Fint halvbord och vita porlinssaker, terrin, kanna och en ÄKTA fattigmansilver-ljusstake.
Sekretär och ljuvlig dockvagn.
Den här barnvagnen hade hon just fått in, synd att man fått alla barn man orkar numer, annars så var den i så bra skicka att den skulle ha gått att använda. Det lilla turkosa sekelskiftesbordet var också nyinkommet. Så lättplacerat...
Hade så gott! Nu väntar TV:n och ett glas vin.

Kommentarer

Engsroom sa…
Gud så mycket fint, kän tänka mig att man blir helt sjuk där!
Kram Ella
Det är ju såna ställen som är speciella;-)
Det är fruktansvärt när man av misstag kommer in i en "fiiin" antikaffär och det är bara jobbigt att gå runt där!
Kram/Birgitta
Lilla Blanka sa…
Ojojoj, där skulle jag kunna handla med mig mycket. Vilka underbara grejer!
Kram
Men vilken underbar butik..en sån som man kan strosa runt i och hitta vackra saker..bara att titta på bilderna så skänker dom en slags ro och ` vill ha ´ lustan väcks till liv !ser en massa fint som jag skulle vilja ha..lyckliga du som har nära och som känner henne..
Kram Anette
Åh vad fint...vad kul att du visar för oss som inte kan ta oss dit :).
Hoppas att du visar ditt fynd.
Kramar
cecilia sa…
Hej Mamma! Såg på hemsidan att det är showtime 22.30. Det blir ganska lagom eller hur. Hoppas du har det bra, kram
Visst är det härligt med sådana butiker...Man kan strosa runt där länge och bara supa in atmosfären.
Kram
Marie
Randi sa…
Åhhh - så mycket läckert. Har precis kommit hem efter en loppis & antik letardag på Österlen. Inte en grej hade jag med mig hem. Tröstade mig med latte och tårtbit (på vårt favvo-café här nere - Olov Viktor) - på vägen hem. Lyckliga du som har så nära till riktiga smultronställen.
Hulda sa…
Der var det virkelig mye flott å se på! Skjønner godt at du vil ha alt. ;)
Gerda-Thyra sa…
Åh... vad jag skulle vilja ha ett halvbord... eller rättare sagt 2 st halvbord.... men jag har ingen plats för det...
Fina saker hade hon iallafall!
Dreamhouse sa…
tuusen tack för tipset! ska absolut besöka!! kram
Oj oj dit måste jag nästa gång jag är i Uppsala.Vilken fin blogg du har det är första gången jag är här. Nu ska jag fortsätta titta på allt det vackra.

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.