Fortsätt till huvudinnehåll

Nysilverfynd och rosreaJag var på en loppis utanför Uppsala och hittade flera nysilvergrejer, de var nyputsade och fina och jag föll direkt och såg vackra stileben framför mig.
Nysilver är ganska lätt att komma över billigt om man orkar putsa. Ofta ligger de slängda i fyndlådor, svarta och ointressanta för många. Rosorna köpte jag billigt på blomstergrossisten för de var lite bruna i kanterna. Bara en krona styck! så det blev ett fång på 100 stycken. Jag har hängt dem uppochned på tork för att ha dem som dekoration hemma. Lite färska rosor blir det till helgen också om jag ställer en del kallt.
Alla snittblommor håller minst dubbelt så länge om man ställer dem kallt över natten...
Den lilla virkade duken med tyg i mitten är handgjord och också ett loppisfynd, 2kr!
Rota i textillådorna på loppisarna för där kan man göra FYND.

Kommentarer

Lisa sa…
Jag fick nysilverskedar för någon vecka sedan som tillhört min mormors farfar med hans initialer ingraverade. Men jag trodde att dom förstördes av silverputs. Eller finns det speciellt nysilverputs kanske? Dina fynd är ju helt underbara!
signe sa…
Jättefina saker du fyndat! Jag har en sån borste från min morfar..med hans namn ingraverat men den har svartnat..har inte putsat den..:)

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.