Fortsätt till huvudinnehåll

Jobbat i helgen

Halloj
Nu ska jag snart iväg till jobbet igen, det är lite bakvänt att jobba alla helger. Mats (min man) jobbar i veckorna så det är en del planering om vi ska iväg på något. Men den här helgen är det lugnt och det är jobbet som väntar. Jag har ju butik med trädgård och inredning så det är roligt att vara där och pyssla. Det finns ett litet café med hembakt och eko-butik precis på samma ställe och idag så blir det nog folk för det är fint väder.
Jag är barnsligt förtjust i virkat, jag virkade massor när jag var i 20års-åldern men nu blir det sällan av. Men det känns så schysst att KUNNA virka, jag kan klura ut nästan vilket virkmönster som helst, rena grekiskan för den som inte kan. :o)
Oktoberastrarna har börjat blomma nu, det är tur för det behövs blommor även nu på hösten...
Den här tokiga ängeln gjorde jag förra vintern när vi hade julmarknad. Vi hade så jättemycket folk och de strömmad ut och in hela tiden, jag tyckte att jag bara stod och glodde på dem...Så jag tog fram lite tråd och stod och pillade med den så att kunderna inte skulle känna sig utstirrade. :o)

Kommentarer

Åh kan du virka :). Jag...eeh, näe...jag kan inte alls. Mer än det man var tvungen att knåpa ihop i skolan...så har jag inte ens hållit i nålarna ;). Men fint är det! Klart att du ska vara stolt att du kan!!!
Det är alltid inspirerande att kika in här :).
Kram
Jag gillar virkade sängöverkast! Men har inget själv och det enda jag kan virka är grytlappar men svärmor har gett antydningar om att nåt sånt kanske kan vara på gång i framtiden så jag får hoppas hon gör ett åt oss!
Klart att jag länkar dig :).
Kram
Kom just på din fråga ;)...har föör kort minne *fniss*. Den är från Slottstallets möbler.
Kram
Ina sa…
Hej!
vad kul att du gillar min blogg!! Självklart får du länka, blir bara glad då!! Nu måste jag kika lite i din blogg också, ser fint ut så här långt!!
Kram Ina
Gerda-Thyra sa…
Vilken kul ängel! Visst är det skoj att veva trådarbeten? Och det tar liksom ingen plats, när man håller på... en rulle najtråd och en spole järntråd...
Ja visst är det kul att virka och även att sticka. Jag har en förmåga att börja med mycket men det blir liksom inte helt klart. Som tur är gäller det inte allt. men handarbete och annat pyssel har jag en förmåga att tro mig om gott och kunna slutföra undrar varför det blir så?
Mia sa…
Men oj, vad kul att du kan virka, det skulle jag också vilja kunna! Gillar din blogg! kram
Kunden framför allt va?!
Men ängeln är fin fastän den är ett tidsfördriv;-)
Virka=kul...sant
Kram/Birgitta
Engsroom sa…
Fin ängel, jag har länkat dig på min sida hoppas det är ok.
Kram Ella
Randi sa…
Du har verkligen skapat en inspirerande blogg med mycket spännande inslag.
signe sa…
Superfin ängel! :)

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.