Fortsätt till huvudinnehåll

Så byggde vi vårt växthus

Det blev så många bilder på vårt växthusbygge, att jag tyckte det blev bättre om jag samlade ihop det hela i ett bildspel i stället.
Växthuset är på 60 kvm och helt i trä. Om ni är sugna på att ta er an ett sånt här projekt känner jag en som har växhus som ni kan få plocka ner.Vi använder en del av växthuset till att driva upp tomater och gurka, och den andra delen har vi inrett så att vi kan sitta där och fika och mysa. Typiskt oss, förresten. Vi bygger gärna fikaställen överallt på tomten, men har sällan tid att verkligen sitta där och fika....
Hur som helst är det en dröm som gått i uppfyllelse! Tre år tog det från dess att vi plockade ner det gamla 40-talsväxthuset till dess att vi började plantera i det. När man ser hur Timell bygger på TV ser det så enkelt och snabbt ut. Han kanske har nåt fusk som jag inte känner till...
Om du inte kan se bildspelet ska du ladda hem Flash. Det gör du här.

Kommentarer

Nu har jag vart duktig å knåpat dit en besöks räknare också=)
Vilken underbar blogg!!!
Kram
Dorthe
Wow vilket jobb ni har gjort, är sååå imponerad! Måste vara en dröm att ha ett sådant växthus!
Hit kommer jag tillbaka och såklart länkar jag till dig!
Ha en skön söndag
Magdalena
Anonym sa…
Shit du e min hjälte...
Jag vill också ha... men vad gör man när trädgården bara är på 400kvm och det inte är plats?

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.