Fortsätt till huvudinnehåll

Trädgårdskonst

Nu ska ni få träffa en märklig man. Jan-Erik Svennberg heter han och bor i Annedal Sala. Han har intresserat sig för orientaliska byggnader, speciellt Turkiska. Han har byggt två stycken hos oss, en litet torn och en moske. Mosken har 11 kulpoler är 4,5 meter hög och har en minaret av en gammal telefonstolpe. Jan-Erik har på sin gård en hel park med olika små byggnader och han kallar sin gård för "Lilla Istanbul" Kommer ni till Sala så ska ni absolut åka till honom och få en visning, han tar emot besökare hela sommarhalvåret mot en ringa kostnad.
Det här är tornet som står i skogsbrynet vid våran gård. Den är inte i ögonfallande placerad och vi tycker att den är så fin där den står i grönskan. Som ett liten sagotorn... Våran moske hade jag ingen bild på just nu så det får bli senare.

Jan-Erik, min dotter Ella och Conny Cat i vårat kök i somras. Tänk att det var varmt då...
Jan-Erik Svennberg på sin gård " Lilla Istanbul" i Sala. Han har dessutom ställt ut på Kulturhuset i Stockholm och var en av deltagarna i TV-programmet "Hundra höjdare" med Filip & Fredrik som sändes i år.
Svar på en vanlig fråga:
-Nej, varken Jan-Erik eller vi har konverterat till i Islam, vi tycker bara att byggnaderna är fina. :o)

Kommentarer

Anniche sa…
Åh, tusen takk for at du fant min blogg! Så spennende blogg du har , virkelig! Ser ut til at du er en iteressant person du med :)
Her vil jeg garnaterte komme tilbake , og linker deg også .
Ps, jeg maler også endel , det er så brefriende !

Ha en god uke , klem :))
signe sa…
Vilka söta moskéer!
Ardisia sa…
Såna har jag inte sett förr, inte i Sverige i alla fall :) Roligt att ha en sån på sin egen tomt :O

Hoppas du får en underbar dag! Kramis
Cecilia sa…
Din blogg är så bra, du är ju helt klart bäst. Kram
Engsroom sa…
Såg programmet med Filip och Fredrik tycker det är ett kanon program, fantastiskt att ha ett sånt intresse och vad mycket olika små mosker det var.
Ella
Hulda sa…
Takk for koselig hilsen hos meg! Her var det mye fint å se på, likte så godt den gamle hylleborden med god jul på. Nydelig!
Flower Power sa…
Heisan!
Så morsomt at du fant veien inn til meg:)) Takk for hyggelig kommentar.
Så spennende blogg du har! Flotte malerier du har malt, de er bare helt supre! Bra du har tatt malesakene fram igjen, for du er jammen flink!!
Ha en fin onsdag i morgen:))

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.