tisdag 18 september 2007

Stora fårklippardagen

Fåren innan klippning

Georg Uhlås med son klipper fort

Fåren efter klippning, ser ut som skalade palsternackor

Dagens stora händelse här hemma på gården är att fåren blev klippta. Vi har haft får i 12 år och i år hade vi faktiskt tänkt att sluta med får, men icke. Det är svårt när man har vant sig vid att ha dem och alla de årliga sysslorna som hör till fåren. Vi är inga präktiga fårfarmare som gör allt efter regelboken men det funkar i alla fall och bara fåren mår bra så... Jag är helt slut i händerna och rygg efter att ha släpat fram dem till klippkillarna, de här stora fåren är supertunga när de slår till "bromsen".

9 kommentarer:

envilsenloppa sa...

Oj vad roligt med får ! Jag och min man är lite sugna på att ha några på en bit av tomten , vi har en väldigt stor tomt . Man kanske kan "leasa" några en sommar . Jättefin blogg har du i alla fall ! ha det gott , Lotta

Guldkant På Livet sa...

Nämen har du får!!?? Och så söta, vilka goingar och usch så rädda de ska bli, och så står de där kala och fundersamma... Raringar, du har väl sett mina inlägg om Nisse, Rubbe och Co!? Men vilket vackert växthus du har, helt fantastsikt!! Så mysigt det ser ut när du sitter dä, många vackra detaljer, god smak. Din vän Helena har en vacker trädgård med ser jag! Tack för titten av alla fina och njutbara bilder, jag älskar både växthus, fina verandor, trädgård och får! ; ) Mari.

Tone sa...

Tittade ni på "Får rakas"-filmen innan? ;)

Cecilia sa...

Ja zeke är verkligen snygg, lång svans precis som conny hade. Fina tavlor du har gjort mamma.

marie sa...

Men vilka fina får! Vad är det för ras? Säljer ni inte fårskinn också? Vill ha mera fårskinn! Ha det bra! Marie

signe sa...

Gillar verkligen den översta bilden med fåren! Riktigt lantligt och fint!..Ser jättemysigt ut med får och tänk vilka fina fårskinn man kan få av dom oxå! :)

WhiteVintageDreams sa...

Först gången jag kikar in...måste säga att det verkar vara en superinspirerande blogg :). Måste kika lite till *skratt*.
Hoppas att du får en skön dag :)!

Uppe på vinden sa...

Så mysigt med får på gården! Må gott! Kram!

Lova sa...

Tänkte fråga om ni tittade på "Får rakas" innan, men det har ju Tone redan frågat :)

Löpare med stjärnor

Linnetyg i natur och rött Applikationer är jag ganska bra på, jag har kommit på en egen teknik för att det ska gå lätt och bli riktigt...