Fortsätt till huvudinnehåll

Stora fårklippardagen

Fåren innan klippning

Georg Uhlås med son klipper fort

Fåren efter klippning, ser ut som skalade palsternackor

Dagens stora händelse här hemma på gården är att fåren blev klippta. Vi har haft får i 12 år och i år hade vi faktiskt tänkt att sluta med får, men icke. Det är svårt när man har vant sig vid att ha dem och alla de årliga sysslorna som hör till fåren. Vi är inga präktiga fårfarmare som gör allt efter regelboken men det funkar i alla fall och bara fåren mår bra så... Jag är helt slut i händerna och rygg efter att ha släpat fram dem till klippkillarna, de här stora fåren är supertunga när de slår till "bromsen".

Kommentarer

Oj vad roligt med får ! Jag och min man är lite sugna på att ha några på en bit av tomten , vi har en väldigt stor tomt . Man kanske kan "leasa" några en sommar . Jättefin blogg har du i alla fall ! ha det gott , Lotta
Nämen har du får!!?? Och så söta, vilka goingar och usch så rädda de ska bli, och så står de där kala och fundersamma... Raringar, du har väl sett mina inlägg om Nisse, Rubbe och Co!? Men vilket vackert växthus du har, helt fantastsikt!! Så mysigt det ser ut när du sitter dä, många vackra detaljer, god smak. Din vän Helena har en vacker trädgård med ser jag! Tack för titten av alla fina och njutbara bilder, jag älskar både växthus, fina verandor, trädgård och får! ; ) Mari.
Tone sa…
Tittade ni på "Får rakas"-filmen innan? ;)
Cecilia sa…
Ja zeke är verkligen snygg, lång svans precis som conny hade. Fina tavlor du har gjort mamma.
marie sa…
Men vilka fina får! Vad är det för ras? Säljer ni inte fårskinn också? Vill ha mera fårskinn! Ha det bra! Marie
signe sa…
Gillar verkligen den översta bilden med fåren! Riktigt lantligt och fint!..Ser jättemysigt ut med får och tänk vilka fina fårskinn man kan få av dom oxå! :)
Först gången jag kikar in...måste säga att det verkar vara en superinspirerande blogg :). Måste kika lite till *skratt*.
Hoppas att du får en skön dag :)!
Så mysigt med får på gården! Må gott! Kram!
Lova sa…
Tänkte fråga om ni tittade på "Får rakas" innan, men det har ju Tone redan frågat :)

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.