Fortsätt till huvudinnehåll

Inredning

Hej, idag ska jag åka till jobbet och ta emot ett gäng pensionerade sjuksystrar i butiken som ringde igår och ville komma. Sen ska jag fortsätta att rensa ogräs och snygga till i visningsträdgården inför vintern. Det jobb jag gör nu har jag igen sen till våren då allt ska göras på en gång. Det är en mulen dag idag och jag hoppas ett det inte kommer att börja regna...Glasampel med en sista sista rosa pelargon från utekrukan, den här ampeln kan man både ha blommor och värmeljus i. Den är etsade blomrankor på den.
Olivtvål...mmm...så himla skön att använda för den som har torra händer, återfettar. Gamla korgar är sååå dekorativa, det gör inget om de är lite sönder.
Gamla tidens paketsnören, kan man ju ha till nästan allt...de gör liksom pricken över i:t ibland. Nyckelbrickor kan man göra av nästan vilken träbit som helst...det finns så många bra pennor numer som fäster på allt.
En krans av ljung och mossa, mycket hållbar om den får vara ute.
Krans av renfana, den blir gulbrun ganska snabbt men det är fint det också...
Jättesöta kort med tecknade barnhuvuden, gammeldags liksom, man får tillbaka något minne av gamla bokmärken mm.
Ha en skön dag idag och kom gärna tillbaka hit, I love you!...

Kommentarer

Lova sa…
Pappa lärde oss, från späd ålder, att svara "pappa" på frågorna "Vem är bäst i hela världen?" och "vem är bäst i norra Europa?"
Först långt senare lärde jag mig vad Europa var för nånting. Men du har rätt, det räcker inte.
Då bokar jag tågbiljetter!
Olivtvål ska jag prova redan nu eftersom händerna har börjat "torka"...fniss...
Vilka vackra kransar, jag är lite avis på er som är så duktiga på att göra olika såna;-)
Kram/Birgitta
Lilla Blanka sa…
Åh, en sån ljungkrans vill jag ha! Det ser svårt ut, men jag skall nog göra ett försök ändå. Har du några tips på hur man får den sådär fin? :) och mossan hur fäster man den.. :o
Ha en bra dag!
Gerda-Thyra sa…
Jag kommer ihåg hur mycket jag tyckte om bokmärkena med barnhuvuden, när jag var liten! Korten påminner verkligen om de...
Åh, vad fint...men hur i hela skogen gör man såna kransar ;)? Jag är nog hopplös *fniss*.
Jag tycker oxå om gammeldags snören...köper de, men kommer aldrig på vad jag ska göra av de *skratt*.
Kram
Vilken jättefin blogg du har!
Och vilken härlig krans med ljung, en sån skulle man ha...
Kommer gärna tillbaka hit och du får jättegärna länka till mej,det är bara kul, så gör jag detsamma.
Kram
Marie
Glömde ju säga en sak... jag gillar också virkning, och du...
jag gillar verkligen din matta, tror att jag ska börja med en sådan. Känner just nu en sprudlande lust till detta.
Jippii!!
Kram igen
Marie
Hej
Och tack för "titten" hos mig,
du har ju själv en fin blogg du med:)
Vad vackra dom där kransarna är.
/S
Vilka vackra ting och kransar och snygga foton!! Mari.
Hej!
Jätte fina kort, vilken fin bild på dig och Ella.
Vi hörs Maria
Hallå o tack för ditt besök hos mig!!
Du va du har det mysigt!!!
Här fanns många vackra bilder att bli inspirerad av.
Hit kommer jag tillbaka.

Mitt första arbete var hos en man som heter Per-Ole Björkli.
Jag sydde ullunderkläder som levererades till ett företag som hette Gryningen.
De kom på nåt sett från början från Järna. Både Per-Ole och hans fru var utbildade lärare i Järna.
Han tog mig med dit en dag. Vi besökte skolområdet och Vidarkliniken...Det är en av de märkligaste, lugnaste och vackraste platser jag någonsin besökt!!
Det var en härlig dag...för ca, 16 år sedan....han var en mycket speciell man och jag tänker ofta på honom fortfarande......

Kram Katarina
Vilket udda sällskap , pensionerade sjuksystrar ;o)
Vilka fina kransar du har gjort . Jag har piffat till några krukor vid entréerna hemma hos mig i dag . Men jag vet inte , de känns lite juliga ! Ha det gott ! Kram Lotta
Engsroom sa…
Vilka härliga kransar!
Gillar sånna gamla snören också har blått och vitt.
Kram Ella
Hulda sa…
Så koselig innlegg hos deg i dag! Jeg falt for bildet med alle de fine båndene, korset og vedbod-skiltet. Så fint det var! Nydelige bilder av små barn også, og såpen ser veldig god ut!
Gerda-Thyra sa…
Om du går in på http://vimsig.com/tisdagstema/
så kan du läsa om vad Tisdagstemat är!
Varje tisdag får man ett ord, som man ska tolka på sitt eget sätt, med sin kamera... det kan ju bli vad som helst, alla tolkar olika... och det är det som är så skoj!
Jag har bara varit med i 4 veckor... och jag fattar inte varför jag inte hakade på detta tidigare, för det är så himla roligt! Jag längtar redan till nästa tisdag! Ha det bra!
Du har påmint mig om en sak...olivtvål är inte bara till för utsmyckning och härlig doft *skratt* nu ska jag genast bryta förpackningen på en av mina för att rädda mina sargade målarhänder :)
Må så gott!
Magdalena
TROLLTYGET sa…
Precis vad jag tänkte innan jag läste vad du skrivit... Bokmärken, tror jag har några mycket snarlika. Jättesöta är dom hursomhelst
Jag älskar sådana där randiga paketsnören!!
svartpeppar sa…
Himla har massvis med fina tvålar. Och badrumsartiklar över huvud taget som är kanon.

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.