Fortsätt till huvudinnehåll

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Kommentarer

Visst har jag tittat i hennes bok... en mycket fasinerande kvinna...för att inte tala om hennes trädgård:-)
Gått upp i vikt igen...känner igen det...promenera...nää,vad tråkigt...men det är kanske det jag också måste göra för att gå ner igen!
Din pudding ser riktigt frestande ut för ögonen,men inte för munnen...fniss...jättegullig är den iaf;-)
Ha en bra helg och kram/Birgitta
Nu har jag länkat till din blogg=) Hopaps de va ok=)
signe sa…
Åh så vackert!:)
Men jösses henne har jag missat totalt, vilken upplevelse, precis som att kliva in i en saga! Tack för att du visade något jag inte visste om, jättekul :)
Kram Magdalena
Älfgärdet sa…
Är också helt tagen av Tasha Tudor. Vilken människa!!!
Första gången jag tittar in hos dig men det ska bli fler! Länkar dig gärna om jag får.
Engsroom sa…
Har en artikel som jag rivit ur från en trädgårdstidning, det är verkligen en otroligt fin trädgård som hon har.
Ella
"M" sa…
Va roligt. Jag har en bok som är mkt fin om henne. Och vilken trevlig o mysig blogg du har. Den gillar jag jättemkt. Va kul jobb du har Det är ju min dröm....
Vad mysigt ni verkar bo.
Nu undrar jag var lite mer exakt finns du, var är närmsta största stad? Kul att jag hittade dej via dej. Kram "M" Hjärtan på tråd
Gunnels blog sa…
åh, jag älskar hennes bok också! tack för att jag blev påmind om den, jag hade alldeles glömt bort att jag har den!

Populära inlägg i den här bloggen

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.