Fortsätt till huvudinnehåll

Det bästa rummet vi harVi har byggt på en varmbonad glasveranda i gammal stil på vårat hus.
Under resans gång med det byggprojeket så kom vi på en del roliga inredningsdetaljer.
Här ser ni dörrarna in i huset från den nya verandan, vi hade en så himla tur att vi kom över en gammal glasveranda med färgade och frostade/möstrade glas och vi satt in både fönster och dörrar i innerväggen. Vi målade först fönsterna gröna likt listerna, men kom sen på att dörrarna var så fina som de var så de fick förbli obehandlade.
Mera om hur vi planerade och byggde verandan kommer senare.
Katterna på bilden är av rasen Maine Coon och heter Meo (på golvet) och Conny (i fotöljen).

Kommentarer

johanna sa…
Hej
vad roligt att du startat en blogg!!!Vilken helt underbar altan ni her..vilka dörrar!!Hit kommer jag att kika in ofta
kraam
Hulda sa…
Hei! Takk for kommentaren du skrev hos meg. Nydelig blogg du har starta her, jeg kommer nok ofte innom deg. :) legger til link også.
Lisa sa…
Vad glad jag är att du hittade till mig så att jag fick se din underbara blogg! Jag gillar allt du skrivit om och ska genast länka hit!
Skrotmaja sa…
Hej! Kul med en ny härlig blogg - välkommen : )

Vilken veranda...suck! Ja, jag blir avundsjuk!! Så sant, så sant.

Ha en bra dag och på återseende, hoppas jag!
Theasrum sa…
Vad underbart att ha en varmbonad veranda - vill ha =).
signe sa…
Vilken underbar glasveranda med fina dörrar! Visst är det härligt med katter?! Har en liten en själv!..Va kul att du tittade in hos mig så jag hittade hit! Va roligt att jobba som trädgårdsmästare..det är ju så härligt med växter! Har du en butik oxå? Hit kommer jag gärna tillbaka! Kram :)
marie sa…
Det var kul att det kommit en till blogg i skaran, känner att jag kommer att gilla det du bjuder på. Jättefina bilder med den rätta känslan! Ska länka dig!
Avundas ditt växthus!!! Har själv en glasveranda där vi stormtrivs men ett rum ute på gräsmattan vore en dröm! Kul med en ny blogg! Vi ses! Kram!
Vad ljuvligt! En glasveranda är min dröm. Dörrarna var otroligt vackra! Kul att du startat en blogg, blir väldigt nyfiken på butiken :) KRAM!
Minna sa…
Hej o välkommen till bloggvärlden!
Kul med nya vänner! Måste bara beundra era underbara dörrar, helt ljuvligt fina, grattis till fyndet. Kram, Minna
Lilla Blanka sa…
Vilka underbara gamla dörrar!
Har mani på gamla dörrar och spröjsade fönster o samlar "för framtiden" :)
Denna bloggen hamnade direkt på mina "favoriter", hoppas på många fina bilder och spännande läsning.
Startade också en blogg om trädgård och inredning, bara för några dagar sedan, så jag är också helt "ny" :)
Kram

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.