Fortsätt till huvudinnehåll

Vårat kök


Vårt kök gjorde vi om för ett par år sedan. Här är spisdelen.Vi har en gammal STOR vedspis under bänkskivan. När vi vill elda så lyfter vi bara ner den. Diskställ och lådorna på väggen är gamla och kommer från Antik och kuriosa i Vänge. Kaklet är handmålat från danska Madame Stoltz. Jag har samlat på mig lite Kockums i blå-vitt. Elspisen är smal men det går inte att få in en bredare bredvis vedspisen, då måste ta ut den i så fall och det vill vi inte.

Kommentarer

signe sa…
Va smart att ha vedspis under bänkskivan, då får ni ju två användningsområden!..Jättefint diskställ! Jasså, har Madame stoltz kakel oxå?! Trevlig helg! :)
Vilket mysigt kök! Favoriten är dskstället! Trevlig helg! Kram!
Hej å hå!
Äntligen fredag och hemma efter en slitsam dag på jobbet, snäll man lagar god middag och trött jag tar ett gott glas vin :) nu ska jag ta mig en bloggrunda och skriva av mig lite hos andra. Vilket mysigt kök du verkar ha :) och väldigt vackert kakel måste jag säga! Tack för länkningen till mig för att du tittar in hos mig ibland :) Jätterevlig helg!
kram Magdalena
Men ojj vad vackert kök..alla detaljer och allt..
ser att du skrivit om Tasha Tudor..den boken har jag och jag älskar den..vackra bilder och allt..
Ha en bra helg Kram Anette
Cecilia sa…
Ja jag hoppas kursen blir rolig, ingen undervisning dock. Jag ringde och skulle fråga om biljetter igår men han skulle ringa upp, det gjorde han inte. Jag kan säkert skriva upp er på nån viplista eller nåt när jag väl är där, vi får se. Kram
Vilket mysigt kök!
Diskstället vill jag också ha...har aldrig sett den modellen förut,verkligen jättecharmigt;-)
Smart med vedspisen,vi har försökt på alla möjliga vis att få in en i vårat kök,men det går inte...ja visst går det...men...vem vill ha en skorsten ståendes hela vägen på utsidan från bottenplan till över nock?!
Inte vi inte...
Kram/Birgitta
Vilket jättefint kök du har!! Vilken hemtrevnad, såsom allt i ditt hem, jättemysigt!! Tasha Tudor verkar var en inressant opersonlighet med mycket vackert i sin omgivning, kul inlägg! Ha en trevlig helg! Mari.
Millis sa…
Vilket härligt kök...älskar blandningen av gammalt och nytt.
TROLLTYGET sa…
Hej... tack för att jag får slå mej ner i ditt underbara kök. Det är så härligt när gammalt blandats med nya morderniteter som man inte kan vara förutan. Kul ide det där med järnspisen.

Ha det bäst
Mia sa…
Å vad snyggt, alldeles underbart!

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.