Fortsätt till huvudinnehåll

Trädgårdsarbete

Det är skönt att jobba i trädgården på hösten, inte lika varmt och svettigt som på våren när solen är så intensiv och ny. Luften är klar och ren... Det är ganska skönt att få vara lite brutal och riva bort, klippa ner och höstgräva istället för att pilla och rensa försiktigt som på våren. Jag har anlagt en ganska stor visningsträdgård som är öppen dygnet runt och där folk kan går runt och titta på perenner, kryddväxet och ettåriga växter. Det växer verkligen här, det är för att det är lite sankt i marken och växterna får så mycket vatten de behöver. Jag slipper passa med vattning också...som jag tror är alla trädgårdsmästares tråkigaste syssla...bara stå och vattna... Bilderna här är från trädgården idag. Rosenflockeln är gott och väl 3 meter hög och många frågar undrande "Vad är det där?" Den är lättodlad och stadig och en jättefin bakgrundsväxt. Pilhuset har jag köpt från Dymak i Danmark och det har varit barnens favorit i sommar. Bergenia är en av mina absoluta favoritväxter. STORA blad och friska, håller hela sommaren och nästan hela vintern, perfekta i blomsterarrangemang. Men den är helt förbisedd av de flesta för att de blommar tidigt och kanske inte så vackert, men BLADEN!...

Jag fick ett jätte-repotage i VLT:s bostadsbilaga för en månad sen det kan ni läsa här: Länk till VLT:s repotage
De gjorde ett jättefint bildspel på webben om trädgården också det kan ni titta på här: Länk till bildspelet
SNACKA om reklam.... :o)

Rosenflockeln blommar som bäst nu i trädgården och det är kul med något som blommar sent också. Den är gott och väl 3 meter hög hos mig. Gigantisk men vacker.
Danskt pilhus som är nästan är dolt i all växtlighet just nu.
Bergenia, en förbisedd perenn som är så jättefin i rabatter med sina STORA blad.

Kommentarer

Vilka fina bilder! Jag skulle nog ha massor att lära av dig, med mina "icke-gröna" fingrar....Mina holkar, burar och växthus finns inne....utspridda i huset...Bara en grå holk står ute....Må gott! Kram!
signe sa…
Åh så fina bilder! Gillar särskilt bilden med huset i bakgrunden! Nu måste jag spana in reportaget! Kram :)
signe sa…
Vilket fint bildspel och va underbart med en barock trädgård, det gillar jag!

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.