Fortsätt till huvudinnehåll

Pippi på staket

Usch! Vilket väder, här har det regnat idag, inte snöat. Jag föredrar faktiskt snö framför kallt regn. Men det är skönt att vara inne när det är busväder ute, man känner att man har rätt att hålla sig inne. Idag visar jag mitt fågelhuvud på staketet. Han har stor näbb och boll på huvudet, den här arten finns helt säker inte i Sverige. Han är gjuten i betong och sen patinerad med kopparsulfat för att bli lite "ärgig". Jag gick en sommarkurs ( en vecka ) i skulptur på Skinnskattebrgs folkhögsskola och då blev han till, det är så himla billigt och bra att gå på kurs på folkhögsskolor, prova det!
länk till Skinnskattebergs folkhögsskola
Jag är mycket försiktig med sk. trädgårdskonst det kan lätt blir för mycket krims-krams i trädgåden tycker jag, men nån grej är helt OK.
Och Ni!!! det drar ihop sig till halloween...kolla Smegols hem där finns det dräkter, någon passar säkert dig! :o)
Annmarie

Kommentarer

Hejhej! vilken annorlunda skulptur, tycker den var jättehärlig! Fint när det blir så där ärgat oxå, det måste jag testa nångång :)
Va roligt att du och "smeagol" hittat varrandra, och att ni kanske ska byta katter, ingen dum idé när man är intresserad av en annnan ras :)
Hon och jag har ju känt varann i 28 år! och jag bara älskar hennes humor- hon får mig alltid att skratta :) missa inte hennes kostym-halloween inlägg idag, jag höll på att skratta ihjäl mig :-D

Kram på dig!
M
true sa…
Kul att du tittat in hos mig! Tyvärr kan jag av någon anledning inte se din fågel....men håller helt med dig om det här med trädgårdskonst - det blir lätt lite för mycket! Vilka öppet tider har du i butiken? Kan nog tänkas att det nu kan bli ombytta roller - att jag blir kund hos dig istället för tvärtom :)
kram ylvan
Anemone sa…
Nei, kjære vene. Helt greit at du kopierte baderoms bildene. Viste jo bare at du likte dem godt det :-)

Noen bilder er jo bare så fine at men ønsker å se på dem ofte i sin egen blogg også.

Ellers kan jeg trøste deg med at det er et veldig til regnvær i midt- Norge i dag også. Mørkt og surt. Har faktisk aldre følt at jeg har vært vær-syk noengang, men denne høsten har vært helt dritt !!

Men håpe det gjør vi fortsatt...
Det snöade faktiskt lite idag:)
Evelinas hus sa…
Verkar vara något knas för jag ser inte bilden, kanske min dator som strular?!
Jag får titta tillbaka senare och se om jag kan se den.
Vilka jättefina badrumsbilder du visar i tidigare inlägget, så inspirerande.
Kram Caroline
Engsroom sa…
Vilken härlig skulptur jag håller annars med dig att trädgårdkonst lätt kan bli krims krams jag kna tänka mig en rostig liten groda möjligen har spanat in en på Gotland som kankse får flytta hem nästa sommar till min trädgård.
Ella
Åh vilken rolig skulptur...spännand och härligt fin.
Trevlig helg!
Kram
Ljuva ro sa…
Verkligen annorlunda och rolig!!! Den kommenteras säker flitigt av era besökare! Kul med kurs!
MiaMaria sa…
Snygg skulptur.

Här är också rått och kallt...

Trevlig fredag!
Miamaria
Smeagol sa…
Jag blev ju då..helt SUPERKÄR i din pippi!!! Den vill jag ha!! Nu jäklar blir det folkhögskola för hela slanten för min del *s* här ska meckas skulpturer! Självklart kan du ta bilden,från min sida :-)) Önskar att den fanns i Irländs Varghunds storlek *suckar* Då hade Benton (som han heter) gjort Ystad på Halloween!
Hare
Vilken "papekråka" ( sa mitt mellanbarn när han var liten ) du har . Helskön ! Trevlig helg !
Han är ju helt underbar!
Det är ¨å kul att kika in här för du visar allt mellan himmel och jord;-)
Kram/Birgitta
Vilken härlig blogg du har! återkommer gärna...
rostistel sa…
Vilken härlig fågel! Helt underbar. Den ser nog lite uppkäftig ut - gillar att den sitter just vid entrén. Och att du har gjort den själv är förstås ett stort plus
.
(Jag har också varit på kurs i Skinnskatteberg - det var nog den "lyxigaste" semesterveckan jag har haft. Njöt av att bara vara där, och ägna mig hela dagarna åt det jag själv brinner för utan att få dåligt samvete.)

Stor kram
Älfgärdet sa…
Oj vad vacker din fågel är!!! Är så sugen på att gjuta grejer i betong. (Inte bara fågelbad...). Skulle gärna vilja kunna smida också!
signe sa…
Vilket fint fågelhuvud! Du har alltså gjort den själv?! Häftigt!

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.