Fortsätt till huvudinnehåll

Evighetsblommor?

Hej
Nja, man kan väl inte kalla det här för påskpynt precis...ja, möjligen påskägg i ny tappning...
Det är min väninna Evy Meurman som börjat sätta coccosnötter i terrakottakrukor hemma hos sig. Jag fick en i present en gång och efter ett tag så började jag gilla den enkla men dekorativa och HÅLLBARA "blomman". Nu har jag fixat 2 till.
Mer lättodlat kan det nog inte bli i alla fall, ingen vattning och står sig MYCKET länge. :o)Här är lite mer "skrot" som står i vår glasveranda just nu.
Visst är det väl TRÅKIGT väder? Grått, grått, grått jag står inte riktigt ut med det här känner jag.
Vi hörs i morrrn.
Annmarie

Kommentarer

Mamma Millan sa…
Så sött,,,ne he...trodde det eftersom..du skrev om stenar;)
ne då var der fr nn annan...Hihi,)
Cissi sa…
Ja riktiga evighetsblommor. Ska nog fixa en sådan till sonens rum. Där dör allt som jag ställer dit. Han skulle nog tycka att det skulle vara coolt.
Härligt med stenar och snäckor och speciellt att samla de i glasburkar. Fina glasburkar du har.
Har pratat med min mamma och det blir nog en tur till dig i sommar.
Må gott!
Och du trist väder = JA!
Hej och tack för den vänliga kommentaren på min blogg, blev så glad och tack vare det så kom jag till din underbart inspirerande blogg, jag har varit i Sätra Brunn några gånger när jag varit i Västerås min barndoms stad,nu är det 5 år sen jag var där men det ska nog bli ett besök i sommar och då måste jag besöka din butik...Kram
Vad finurligt & skulle passa perfekt hemma hos mig som lyckas ta död på de flesta blommor :)
Villa Hemmet sa…
Fiffigt! Speciell för sådana som mig som har ihjäl kaktusar :-D
me and alice sa…
Hej Ann-Marie!
Nä men vad läckert! Den iden måste jag norpa. Skulle passa så bra i vårt ute rum...
Så fint med stenar o snäckor. Jag har också sånt överallt... Det är så vackert.
Du undrade om inte vi äter i våra vita soffor. Hi, hi...Jo du det gör vi. Vi äter allt där inne. Och det spills både det ena och det andra.*fniss*
Då är jag glad att man har vita soffor som går att tvätta o bleka...
kramis Susanne
vitstil sa…
Du kan vara lugn ,det där med ordning i garderoben ,har jag ej heller lyckats med.Men det löser jag genom att ha dörrarna stängda:). Tänk vad ett rostigt lås kan vara vackert.kram från mig
Hittade din sida av en slump och tog mig friheten att kika runt hos dig. Så mysig blogg du har. Vilka underbara katter. Jag har alltid gillat Maine C. kissar. Skulle gärna ha en eller ett par stycken, men min sambo tycker det räcker så bra med vår lilla Smulan.

Jag gillade dina arr. med cocosnötterna i krukorna, Guud så läckert! För att inte tala om stormhatten i betong. Har du gjort den själv?

Ha det gott. Kram/Vero
Zanna sa…
Coola "blomster" Ja fy sjutton vad det öser ner, det får bli till att ta kajak till jobbet imorrn :)
Ljuva ro sa…
Det här var något nytt! Gillar kokosnötter, kokosmjölk så detta kanske skulle vara nåt ;-)
Hwita Villan sa…
Haha, det var en ny variant! Kul!

Jag länkar till dig, hoppas det är okej.
Hej!
Hihi, rolig idé där! Det hade jag aldrig kommit på :)
håller med om att vädret är sååå trist! Tänk vad man an sakna solen!
Ang. din fråga om vår kran så är den köpt på Ikea. Bara att rusa dit :)
Kram!
Det gråa tär verkligen på en!!!!

Själv skall jag kurera mig i morgon med Floating o se om det blir bättre....

Guud vilka underbara bilder på dina snäckor o stenar. Nu fick jag verkligen inspiration.

Tack!

Kram L
Clara sa…
Nu har jag varit inne i din fina butik och tittat...vilka fina saker och vilken vacker layout.....ska ta mig en runda if´gen där var så mycket fint så det behövs många "tittar" :)
jag gillar kokosnötskonceptet....passar mig förträffligt eftersom jag är så disträ så jag kan inte sköta några blommor härinne....mina perenner i trädgården är jag så glad för...de klarar sig utan min tillsyn och gläder mig varje år. Så det får bli lite stilleben med kvistar från naturen och annat smått och gott hemma hos mig...och kanske kokosnötter :)
Ha det så bra och jag är övertygad om att din fina affär kommer att gå lysande!!!!!
Ruffa sa…
Vilken fräck ide´ :) Jag gillar!
/ruffa
cecilia sa…
En sån där blomma skulle passa mig :)
cecilia sa…
En sån där blomma skulle passa mig :)

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.