Fortsätt till huvudinnehåll

Snäcksamlaren

Snäckor och stenar har nog lockat alla människor att plocka och samla. Jag har även jag några samlingar med snäckor och stenar. I glasburkar kan man njuta dem som ett skönt stilleben.De här små färgglada snäckorna har jag bara hittat på ett ställe. Nämligen på en liten ö utanför Galway På Irland. Så långt västerut man kan komma i europa faktiskt.
De ska ha en egen burk...Här har vi lite blandning bland stenar och snäckor. Några få har jag fått eller köpt kan jag erkänna med de är fina att blanda i en burk och bara titta på ibland. Jag har ett gammalt snäck-smyckesskrin efter min mamma, egentligen ganska ful souvenir men det är något visst med det i alla fall. Hittar jag såna skrin på loppis som är HELA så slår jag till, barnsligt antar jag men ibland får man bortse från att det man gillar är kitsch.
Vi hör i morgon!
Annmarie

Kommentarer

Ja visst är det vackert med snäckor . De är har ju nästan overkliga former och det är ju så rogivande att gå på en strand och plocka snäckor och stenar .
ha det gott /Lotta
marrimoster sa…
hittade er webb butik länkad på allt i hemmet. vilka härliga saker, jag gjorde ett inlägg i min blogg - hoppas att det är ok att jag "lånade" bilderna

trevlig blogg, jag bor sålångt ifrån havet man kan komma men när jag väl kommer dit samlar jag oxå på snäckor
Mamma Millan sa…
God dagens!!!

Tack för titten!!
Nej..jag har inte köptr alla dina stenar...menar du att de är slut??

Jag skulle köpa en..."hem ljuva Hem"
Men ..böhöver hjälp av maken att sätta in pengarna...lite nollställd där ju!!!!
Därför har det inte blivit av...en menar du att de är slut nu???

Vackra snäckor ialla fall ju!!!
Älskar snäckor!!!


Kramis Millan
~~~`*'*´~~~

~~*C A R P E D I E M *~~
Maria sa…
Jag är också både sten- och snäcksamlare! Men på långa resor så plockar jag bara småa stenar...men någon bara måste med hem!
Linda Brolin sa…
Ser mysigt och somrigt ut!
Maria sa…
Roligt att såsmånigom få läsa om dig och ditt hem i AiH...
Håller med, det är verkligen urjobbigt att fixa till innan de ska komma och fotografera. Damm syns ju inte , men alla prylar som lätt hamnat på fel ställe, det måste fixas...
junhe sa…
härlig blogg du har =) tack för titten/ junhe
Jag gillar också stenar och snäckor. Att gå längs en strand och leta dem är också härligt. Vilken fin blogg du har, hit kommer jag gärna tillbaka!
Tack för komentaren! Kul att upptäcka bloggare häromkring!
Hejsan!! Och tack för titten!! Vilket underbart hus ni har!
Låter spännande med butiken....
Tuppen gillade jag skarpt!(Kul att han får va med i TV!)
Vilka härliga färger du har på dina tavlor!(Ska gå in och kika vidare nu!)
Kram
Mamma C sa…
Snäckor är vackra det finns så många olika former och stilar på dom.
Kram Mamma C

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.