Fortsätt till huvudinnehåll

Nu väntar vårarbetet!

Ja, nu är vi inne imars och sådderna är på gång inne i gamla huset med växthusbelysningen igång. Det ser ut som en jättesol har tänts där inne på kvällarna.Pelargonerna är på gång och jag längtar efter den första blomman. Ute ser man det lilla växthuset som alldeles strax ska kläs med bubbelplast innuti och sen ska sådderna ut där. De draaaaar uuut sig och blir låååånga om de inte får dagsljus direkt när de tittat upp. Inte ens växthusbelysning går uppemot RIKTIGT dagsljus, tycker de.
vi hörs imorgon igen
Annmarie

Kommentarer

Lisas torp sa…
Så härligt att se dina pelargoner - så långt de har kommit!
Lycka är att ha ett växthus!

Ja, nu är det bråda tider för alla som odlar!
Jag längtar efter soool, den är väldigt frånvarande härnere!

Ha en skön vårhelg och lycka till med växterna!

Lisa
hej annmarie! så du bor i stra brunna? där brukar jag vara på behandlingar, och farmor går på vattengympa.. de bor i kivsta utanför sala så vi är ofta i de trakterna. kul! ser också att du har en butik? måste kika in på den sidan :)

vad duktig du är med dina pelargoner.. jag köpte mina färdig, mårbacka så klart, på Åsby Hem och Trädgård här i hallstahammar. mycket trevlig butik.

hoppas du får en trevlig helg! kul med nya bekantskaper :)

stor kram Sara
hej igen!! ska komma på besök under påsken, jag lovar.. kan inte motstå inredning OCH fika..*ler*


stor kram sara
Smeagol sa…
Nemen,vad har hänt med kissarna nu då??
Jag kan ju tala om att du inte är ensam om att ha det "jobbigt" med uppfödning och friska katter,min rexhona rymde ju när hon löpte och är nu på smällen med en bondkatt,hur kul är det på en skala??
Kramar till dig och kissarna
Ps Han är sååå snygg den nye röde :-)) *vill ha*
pudelflicka sa…
Härligt att se dina pelargoner. Jag brukade ta fram mina i februari. Nu har jag inte haft pelargoner på några år men jag saknar dom och i år ska jag köpa nya. Dom trivs så bra i det varma växthuset också.
Kram
C De-sign sa…
Pelargonerna ser ju ut att må fint. Än kommer det nog att dröja med solen....men dagljuset finns ju! Härligt att följa allt som växer och gror! Jag blev glad över en hortensia som stått ute i en stor koppargryta... den har knoppar och har överlevt vintern!!! Underbart! Dessutom kvittrar fåglarna som "galna"... Lycka Till med odlandet och ha en fin helg önskar C
Nu börjar längtan efter pelargonerna komma! Det är så underbart med alla olika sorter som finns... Ser att du har dina på gång!
Kram
Marie
Randi sa…
Så idylliskt det ser ut med alla pelargonerna i fönstret. Jag har mina i växthuset. Måste man verkligen ta in dem??? Nej - jag får chansa på att de klarar sig.
Ha en riktigt skön helg!
Kram Randi
Men åh så härligt att få börja med lite vårjobb ute!! Ser så mysigt ut med pelargonerna. LÄngtar tills man kan börja med nåt här hos oss, snön är djup ännu!!
Kram Johanna.
Ja den gamla bloggen är bättre:) Den andra va knepig:) Ja sms:a, de är ja bra på:) Hehe! Ses imorgon!! :)
millan sa…
Det är så mysigt nu när allt bara vaknar upp!

Trevlig helg!

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.