Fortsätt till huvudinnehåll

Butiken på Sätra Brunn

Ja så här såg det ut förra året utanför min butik på Sätra Brunn. Äntligen är det dags igen att börja med växterna och trädgården. Janne har öppnat sitt eko-café mittemot och då börjar det komma folk utifrån igen.
Det här är det lilla huset "Lilla Broarne" , jag har ett hus till "Mellan Broarne" där fortsätter butiken. Det största huset "Stora Broarne" det har Janne för sitt café och där kan man handla fika förstås och kryddblandingar och rena kryddor från hans krydderi Änga Gård.Man kan handla växter här dygnet runt, man lägger pengar i brevlådan på väggen. Jag har inte inhägnat området så det måste vara så. Det funkar väldigt bra faktiskt, hittills har jag inte blivit bestulen på något, vad jag vet i alla fall.Här står jag själv och försöker se naturlig ut...inne i Mellanbroarne...i det "blå" rummet.
Sätra Brunn ligger bara 1,5 timme från Stockholm norr ut. Kom gärna och hälsa på om du har dina vägar förbi i sommar.
Annmarie

Kommentarer

Å gud, jag studsar på stolen där jag sitter över din urfina butik med så mycket vackert och så många vackra blommor! Jag skulle gå runt och njuta i evigheter där, så underbart! Du var så fin med. Och naturlig: ) Och vilka urgulliga fårskallar du har, dem skulle jag kidnappa till min hage när jag ändå var där på besök! Mari.
Piritta sa…
Hej
Oh, vad fint och otroligt hemtrevligt du har det. En dröm o ha det så. Och alla dessa djur. Jag kommer nog o besöker dig i sommar. Ha det gott. Mvh Piritta
Ullis sa…
Hej!

Det verkar jätte mysigt i din butik. Har suttit och dreglat över många saker i webbutiken, men det skulle vara mycket mysigare att komma till Sätra Brunn. Är själv från Sala så jag tänkte att jag måste göra ett besök när jag hälsar på mina föräldrar nästa gång. Är själv väldigt ny och färsk här i bloggvärlden, men har falllit pladask för det. Beslutade mig för att försöka mig på en blogg, så nu har det blivit ett litet försök.
Ha en bra dag!

Ullis
Lisa sa…
Hej! Du har blivit utmanad! Se min blogg!

Hälsningar Lisa
Sessan sa…
Å vad mysigt och somrigt det ser ut.

Hälsning/Sessan
Mamma Mia sa…
Hej. Jag ser verkligen fram emot ett besök inom kort. Sätra brunn är ett lagom utflyktsmål för en Västeråstjej :). See you!
Cissi sa…
Ja hit till dig bara måste jag komma i sommar. Ska ta och åka iväg en sväng med min mamma. Kram
filuri sa…
Det ser så himla idyllisk ut! Vi ska köra från St.Holm till Falun, ligger det längs den vägen eller? (geografin är inte bäst...)Hade varit kul att titta in!
Kram/Tone

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.