Fortsätt till huvudinnehåll

Pelargoner

Nu är det dags igen för pelargonfrossan. Jag köpte ett 100-tal pelargoner på nätet för ett par år sen för att sen hitta mina favoriter. Det finns så otroligt många sorter och en del är ganska lika varann tycker jag. Men det finns en grupp pelargoner som heter Unique-pelargoner och nu efter att ha haft alldeles för många sorter så har jag krympt ner det till nästan bara såna.Den här lilla raringen heter Patons Unique och har inte så stora blommor som påminner om Engelsk pelargon, den växer villigt och bildar nästan som en liten buske men vedartade stammar. Jag tycker om att den får de där lite knotiga trädartade grenarna och sen doftar den nästan lika bra som en doftpelargon. Vita flygare är inte så förtjust i den heller och det är jag tacksam för, förra året var växthuset invaderat av vita flygare...det är växthusets baksida skulle jag vilja säga. Hos Bergabacken kan du handla pelargoner on-line.
Annmarie


Kommentarer

C De-sign sa…
Så fina bilder i de sista inläggen....jag får lust att sätta mig i bilen och ta mig norrut!!!! Det är så många ställen man skulle vilja besöka..... Jag har lite perlagoner, mest Mårbacka, men man ska nog försöka sig på lite nya sorter! Jag tycker att "sängkläderna" ser helt underbara ut!!! Vilka tyger! Lycka till nu med all försäljning i sommar!!! Vår-Kram fr C
Tack för tipset - skall kolla där!

Kram Maud
Jema Rose sa…
Jag ÄLSKAR pelargoner, köpte 8st. idag, helt "vanliga" men SÅ fina & charmiga : )

Kram, Jenny

<3
Cissi sa…
En liten söting du hade! Ja visst är de underbara pelargoner!
Må så gott! Jag är uppe och rullar igen efter lite vila och återhämtning! När får man reda på vem som vunnit????

Kram
cissi
Pelargoner är verkligen sommarens blomma.. Har en i arbetsrummet och tre på tillväxt i vardagsrummet som senare ska ut. Trevlig helg, kram!
Jema Rose sa…
OJ! Vilken fin komplimang jag fick, blev SÅ glad : )

Ja, jag gör själv bilderna, har en simpel digitalkamera, sedan fixar jag till bilderna på picnik.com

Bilderna på mig gör jag först på hairmixer.com

Det är jättekul att "leka" med bilderna!

: )

Kram, Jenny

<3
Hejsan! Jättefina pelargoner:0) Jag har inte hittat min superblandare ännu däremot några andra jättefina som man kan beställa från UK inte så farligt dyra faktiskt, här är länken http://www.kitchen-sinks.co.uk/ .Jag tror du skulle gilla...kram P.
Hej igen! Lägger upp en bild på en helfin i mässing med porslins"tappar" för varm o kallvatten. Kolla gärna in;0) Kunde inte lägga bilden här i kommentarerna. Kram P. igen

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.