Fortsätt till huvudinnehåll

Mygg

Ett sant vårtecken är ändå myggen väl...?
Min dotter Ella kom in med en plastlåda fylld med vatten och några mygglarver. Det var ju så sött ändå med ett vackert blad och en vitsippa som flöt i burken.
Vet ni att det är bara honan som suger blod och sticks?
Jag gjorde precis som Ella när jag var liten och upptäckte då att det blev olika myggor, en del hade ingen sticka därfram utan fjäderlika spröt istället, det är hanarna. Hannen håller till i skogen och väntar på att honorna ska komma, de lever på lite växtsafter.
Honorna jagar oss som vi vet för att få suga blod och därmed kunna bli fruksamma, sen flyger de ut i skogen till hanen...Slöa karlar va?

Han-mygga och en ettrig hon-mygga.
Vet ni att myggor har ett otroligt bra luktsinne? De känner koldioxiden i vår utandningsluft på långt håll, det är därför de hittar dig.
Hopplöst är det att inte kunna ha öppet fönster i sovrummet för de där odjuren. Jag har i alla fall kommit på att om jag stänger sovrumsdörren och öppnar fönstret ett tag innan jag går och lägger mig, så kommer inga mygg eftersom jag inte är där inne i rummet. Sen drar jag igen när jag hoppar i säng, då är det ganska svalt i rummet när jag ska somna i alla fall. (nej tyvärr, vi har inga myggfönster).
Annmarie

Kommentarer

Lisa sa…
Hej Ann-Marie! Nu vet jag en del om myggor som jag inte visste innan! Var inne i din webbshop igår och jag, som butiksägare själv, hittar sällan saker iandra butiker som jag finner intressanta men du hade ju en hel del. Så tittar definitvt in senare i år. Hur sent i sommar håller ni öppet? Kan inte hitta det någonstans på din blogg.Även mycket intresserad av eko-caféet. Vi har ju café och försöker hålla det ekologiskt men det är ju svårt att ha 100% eko.
Tina sa…
Hej Ann-Marie...Nu har jag lagt till dig under webbutiker...Ha det så bra...kommer snart tillbaka till dig.:-) Kram Tina
oj har nyggorna reda vaknat...

så fin din butik är ..otroligt vackert ..tänk att få handla bloomor där..
jag bor ju tyvär lite för långt borta..
kram anna

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.