Fortsätt till huvudinnehåll

Flasklammet Wilma

Hej
Nu var det ett tag sen jag gjorde ett inlägg igen. Tiden rusar fram så här års, allt händer på en gång och man hinner inte riktigt med kännner jag. Våra får har i alla fall lammat färdigt nu och det blev 10 stycken. Lagom tycker vi för de skall tas om hand sen i höst också...
Ella tar fått ett flsklamm i år, precis som hon önskade, Wilma heter hon. Hennes mamma är snäll och stöter inte bort henne men maten räcker inte till så hon behöver tillskott. Wilma har en tvillingbror som heter Wilbur, han vill INTE ha flaska utan försöker klara sig på det som finns. Det är båda väldigt små och söta, inte magra, men små. Det ser ut som små dock-djur.
Alla är intresserade när Ella ger Wilma lammnäringen.
Vi har 2 ankor också som gärna håller till inne hos fåren där det blir mycket slask och spill. Det är en liten ras som heter Mignon-anka och den är fullvuxen i den här storleken.
Jag funderar på att skaffa löpankor, de är jätteläckra, de springer upprätt i grupp åt samma håll och vänder samtidigt allihop och springer åt andra hållet. Men det är det där med RÄVEN...han har varit mycket intensiv här ett tag nu. Hopplöst...och våra fåglar som så gärna vill gå ut nu när det är fint väder. :o(
Ankan tar sig gärna ett dopp i vattenhinken.
:o)
Annmarie

Kommentarer

Men så rara små både djur och barn!
Ankan var väl för ljuvlig där i hinken! - tar den sig upp själv?

Kram Maud
Vad mysigt med alla djuren!

Tallrikarna är i keramik. Nyfiken på Melamin, vad är det för typ av material egentligen?

Hoppas ni har lika underbart vårväder idag som vi. :)
Oh så söta! Ja du, jag vet inte vad jag gjort för att få en sån resa. Men att ge lite hintar då och då kanske hjälper;) Ha en bra dag!
Malinka sa…
Oj vad avundsjuk jag blir på alla era djur! Hoppas att vi en dag i framtiden kan fylla uthusen i Rönnings med lite får, getter och en anka eller två. Man mår ju så bra med djur inpå knuten. Fin blogg du har förresten. Besöker den lite då och så!
Jema Rose sa…
Åh, vilka söta lamm...och ankorna var ju så små & gulliga :)

Kram, Jenny

<3
Tänk att lamm är så ljuvligt söta!! Men min favorit var nog ändå den hinkbadande ankan! Adorable!

Kram Annica
Men åååh så mysigt det låter med alla djuren...

Och så söta dom är, och speciellt ankan som simmar i hinken.

Löpankor... det låter verkligen skoj med sådana. Synd att jag bor som jag gör... passar sig inte för den typ av djur i ett villaområde precis... Så jag får nöja mig med att titta på dina :)

Kramis
Sessan sa…
Men jisses vad massa mysiga djur.
Det är nästan så att man blir lite sugen, men inte helt praktiskt i lägenhet dock ; )Det får räcka med kattorna ett tag framöver!

Hälsning/ Sessan
Jättefint!!
Mysig blogg du har, jag fastnade verkligen för solhatten i betong, som jag såg i marginalen.
kramar Malin
Mamma Millan sa…
Men såå sött!!!!!!

Ha det så fint!!
Soliga lördags kramar Millan!!
Mamma Millan sa…
Men såå sött!!!!!!

Ha det så fint!!
Soliga lördags kramar Millan!!
Lilla Blanka sa…
Åh vilka härliga bilder..lanligt mysigt..får mig att längta tillbaks till landet och alla djur!
Kram
Mia
Smeagol sa…
Åhhh, jag vill oxå ha löparankor :-))
Ser så störtskönt ut när dom kutar omkrin *garv*, och de små ankorna *måste ha*
Och lammen .....
Hmm, hur ska jag hinna med allt??
Kram
R
Smycka dig sa…
oh så läckert med alla djuren,,jag skulle gärna ha en så ljuvlig katt:D Men vi har problem svärfar är jätte allergisk mot katter:(

Får är ju så mysiga vår närmaste granne har hela hagen full och det är så mysigt, ibland har de oxå flasklamm.

Ankorna är ju bedårande,, jag älskar alla djur så alla skulle vara välkomna till mig;D men jag är rädd att våra jakt hundar skulle se dem som mat hi hi

Ha det bäst alltid lika kul att titta in till dig...mysiga bilder
Kram
Lotta

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.