Fortsätt till huvudinnehåll

Tisdagstema - Naturmaterial

Våran ull blir värktabletter!!!!!
Ett mer magiskt naturmaterial än ullen från mina får kan man leta efter.
Våra får är av rasen Shropshire och vi säljer ullen som är tät, kort och omöjlig att tova till en kvinna utanför Örebro.
Maja Malmgren heter hon och låter precis som Astrid Lindgren i telefon (ring henne så får ni höra). Maja gör värktabletter av ullen, handsydda lappar (tabletter) som folk lägger direkt på kroppen där de har värk eller behöver värme.


Fyra porträtt på mina får idag, de är otroligt bra på att blänga...Majas värktabletter tillverkas manuellt av otvättad, kardad lammull som sys fast på ett tunt bomullstyg. De placeras med ullsidan mot kroppen på det ställe där det gör ont. De är mycket effektiva mot värk och har inga biverkningar. De lämpar sig till exempel vid värk i nacke, axlar, armbågar, handleder, knän, rygg och mage samt vid mensvärk, blåskatarr och svullna ben. Tabletterna ska inte tvättas utan vädras istället i fuktig väderlek eftersom fukt renar och regenererar ullen. Att ullen är otvättad är viktigt eftersom ullfettet (lanolin) stimulerar blodcirkulationen och tillsammans med värmen från ullen kan lindra värk. En värktablett är verksam så länge det finns ullfett kvar. Lanolinet försvinner efter hand och livslängden för en värktablett är cirka tre månader.
UlloMUll
Tel: 0585-241 25

Annmarie

Kommentarer

Vilka söta får och vad bra att ullen har så bra effekter! Hade jag aldrig hört talas om, kanske vore nåt för min onda nacke. Tack för tipset! Kram /Anna
Smeagol sa…
Ojdå :-)
Sånna Värktabletter skulle jag absolut behöva till min onda rygg och nacke :-)) Hmm..det borde ju innebära att om man går ut och lägger sig hos fåren och sover på nätterna, så borde man vakna smärtfritt *ler*
Kram
Jema Rose sa…
Vilka söta får!!!

Ja ull är säkert bra, finns ju till och med madrasser med ull i..!

: )

Kram, Jenny

<3
Linn sa…
Med risk för att låta lite knasig: Om ullen stimulerar blodcirkulationen och en höjd blodcirkulation i t ex rumpan är jobbar mot celluliter.. skulle det funka att använda ullen mot sånt tror du?
Sirpa sa…
Verkligen en bra tolkning på veckans tema! Har själv haft ett par tackor o bagge för ett antal år sen och gillar får....

Populära inlägg i den här bloggen

Tasha Tudor

Idag vill jag visa en kvinna som är en av mina absoluta favoriter. Tasha bor och lever mycket enkelt och långt från annan civilisation. Hon arbetar som illustratör och är mycket känd för sina barnteckningar. Hon är trädgårdsfantast och ni har säkert sett boken Tasha Tudors Trädgård som kom ut 1998. Hennes trädgård är nog en som alla drömmer om, vild och vacker. Hennes hus är faktiskt inte gammalt , bara några 10-tal år, men det är byggt efter en mangårdsbyggnad från 1740 i Concord New Hampshire. Här finns en liten film om henne och är är hennes familjs hemsida.
Hennes älsklingar framför allt är hundarna som är av rasen Welsh Corgi. Farmen hon bor på heter Corgi Farm...

Tidskrifter

Jag prenumerarar på 2 tidningar som är mina absoluta favoriter. Lantliv förstås, de visar så fina kläder också. Det är så härligt att kunna få inspiration direkt hem i brevlådan.
I det här numret annonserar vi själva också för första gången för vår webb-butik, så det var extra spännande att titta längt bak på annonssidorna. Just nu kan man vinna en prenumeration på tidningen Lantliv titta in på den här länken.

Vackra hem& Interiör från Norge, super fin tidning med otroliga bilder. Lantliv som är som en Guru för oss som gillar den lantliga stilen, ellerhur?
Vackra hem & interiör: Jag gillar i alla fall mest den riktigt gamla stilen, lite sparsmakat och blandat med nytt och gammalt. Kal och lite rå vägg med en ensam tavla. Vacker hylla som delar av väggen. Snyggt med en stråhatt och hampasnören sådär bara.
Vackra hem & interiör: Det här blev min favoritbild denna gång. En gammal trasmatta som de gjort förvaring av. Så läckert med lite fina band och någon spets. Jag blir sugen at…

Glasveranda

Så här ser vår veranda på huset utifrån. Det är många som tror att den satt på huset från början, och då blir vi glada för det är precis vad vi ville. Vi hade många överläggningar med snickarna innan den blev klar och det var en erfarenhet att ömsom förmedla och ömson övertyga dem om att det är så här det ska vara. Det är ju inte alltid den enklaste vägen som är snyggast...Men vi är mycket glada och stolta och den blev inte så dyr heller tycker vi. Den gick på ca. 150000 kr att bygga och jag tror faktiskt att huset steg i värde med minst det beloppet efter att den var på plats.